Navijači na ulicama Zagreba bacali su Oršića u zrak nakion pobjede nad Tottenhamom.

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
MODRI TRANSFER GODINE

‘Pa to je pravi jack-pot!‘ Evo koliko su ugledni Englezi spremni platiti Dinamu za Mislava Oršića

Pitanje ostaje samo cijena. Na Otoku barataju s jednom cifrom, u Zagrebu ipak malo drugačija verzija
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 26. siječanj 2022. 09:30

Jutro nije ništa pametnije od večeri, dok ovo pišemo i dalje se čeka "bijeli dim" iznad Maksimira koji bi trebao označiti da je Mislav Oršić na putu prema Engleskoj i Burnleyju. No, dok "plava javnost" dvoji je li to dobar posao za Dinamo i Mislava Oršića, cijeli Lancashire - slavi.

"On bi bio čudesna klupska poruka cijeloj ligi!", piše jutros lokalni list Lancs, koji budno prati sve događaje oko kluba.

Pitanje ostaje samo konačna cijena. Dok se na Otoku barata s cifrom od otprilike 8,5 milijuna eura plus bonusi, iz krugova bliskih Dinamu uvjeravaju da se cifra penje i iznad 10 milijuna eura. Kako god, prijelazni rok u Engleskoj traje do 31. siječnja i vremena je sve manje. Ako se Dinamo odluči za prodaju, jasno je da će osim Bočkaja ove zime u maksimirsku svlačionicu sletjeti još jedan igrač visokog kalibra koji može zamijeniti vjerojatno i najvažnijeg igrača momčadi. Lovrić, Murić, možda ipak Ojeda ili Emreli? Ili, ipak, preokret i ostanak Oršića? Sati pred nama donijet će odgovore... Kako god, Englezi su uvjereni da se priča približila kraju...

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

"On je ofenzivac koji je zabijao Tottenhamu, West Hamu i Španjolskoj. Ima 29 godina, 14 nastupa za reprezentaciju i može igrati baš sve napadačke pozicije. On je definitivno igrač koji bi bio klupski jack-pot, kapitalac", pišu tamošnji autori nadahnuti Oršićevom statistikom, ali i niskom "skalopova". "S njime bi menadžer Sean Dyche dobio značajno oružje. Jer, prema posljednji, Burnley ima samo četiri boda manje, ali i četiri utakmice manje od Norwicha, koji drži 17. mjesto spasa, a ujedno Burnley čekaju tri uzastopne domaće utakmice na Turf Mooru. Nije klasični napadač, ali nakon odlaska Chrisa Wooda, čini se kao igrač s fenomenalnim pedigreom, koji bi se idealno uklopio u momčad..."

Burnley je, inače, zanimljiva momčad: radi se o najjeftinijem kadru lige (125 milijuna eura), o najstarijem kadru lige (29,8 godina) i momčadi s daleko najmanjim brojem stranaca u Premiershipu (8). Pa ipak, vjeruju tamošnji mediji, ali i navijači, dolazak Mislava Oršića bio bi ključni potez kluba u borbi za ostanak.

"Dyche radi čuda s iskusnom momčadi proteklih sezona, a dolazak Hrvata bio bi strašan podstrek u borbi za ostanak i ključna poruka nove Uprave da nema namjeru tek tako odustati od Premiershipa. Dapače, dolazak Oršića označio bi dolazak još jednog ili dva igrača, potrebnih za borbu. Oršić bi mogao biti presudan. Navijači jedva čekaju potrvdu posla", zaključuje Lancs.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:30