Dino Perić i Rasmus Lauritsen (desno)

 GORAN MEHKEK Cropix
SN DOZNAJU

Pada novi veliki transfer na Maksimiru: Nezadovoljni internacionalac napušta Dinamo, Modrima stižu milijuni!

Samo dva dana nakon što je javno izrazio nezadovoljstvo, Dinamov Danac našao je izlazno rješenje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. siječanj 2023. 23:44

‘Želim napustiti Dinamo, to bi bilo dobro za sve", rekao je prije dva dana danskim medijima Dinamov stoper Rasmus Lauritsen i želja mu se brzo ispunila.

Kako doznajemo, 26-godišnji Danac je pred transferom u danski Bröndby, iako ga ugovor s hrvatskim prvakom veže još godinu i pol dana.

Posao još nije gotov, no trebao bi biti realiziran u sljedećim danima. Dinamo će na ime odštete dobiti tri milijuna eura, u to su uračunati i bonusi, a za maksimirski je klub bitno i da se rješava njegove plaće koja je bila oko 800.000 eura godišnje.

image

Rasmus Lauritsen

DAVOR PONGRACIC Cropix

Lauritsen je po primanjima, dakle, bio jedan od bolje plaćenih igrača u Dinamoj svlačionici, no u proteklom je razdoblju očito bio nezadovoljan svojim statusom kod trenera Ante Čačića i trebao bi postati drugi veliki transfer Modrih ove zime, nakon odlaska Mislava Oršića u Southampton.

- Osjećam da sam sad na vrhuncu, stoga želim puno igrati i imati važnu ulogu u momčadi. Odigrao sam 15 utakmica, igrao sam i u Ligi prvaka, stoga to nije katastrofa, ali osjećaj nije dobar jer želim veću ulogu, želim igrati svaki put, čak i u najvećim utakmicama. Naš trenutni trener više vjeruje u one koji igraju sada, dok je bivši trener (Željko Kopić) više vjerovao u mene nego u njih. Tako je to kad igraš u velikom klubu s toliko talentiranih igrača od kojih su skoro svi na istoj razini - rekao je danski stoper u spomenutoom intervjuu.

Lauritsen je u Dinamo stigao iz švedskog Norrköpinga u listopadu 2020. godine uz odštetu od 1,6 milijuna eura.

Švedski je klub dogovorio klauzulu u slučaju izlaznog transfera između 10 i 15 %, tvrdi Transfermarkt koji trenutačnu vrijednost danskog stopera procjenjuje na četiri milijuna eura.

Za Modre je Danac odigrao 80 utakmica uz tri pogotka i dvije asistencije. Dvaput je zabio Rijeci, jednom Šibeniku.

U karijeri je nastupao i za danske klubove Vejle, Skive te Midtjylland u kojem je prošao i nogometno školovanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 11:24