GORAN MEHKEK Cropix
NOVA POBJEDA MODRIH

‘Pakleno‘ pojačanje Dinama se odmah iskazalo! Za dlaku izbjegnuta tragedija, tribine u šoku pratile situaciju

Zagrebački klub slavio je golovima Kaneka i Petkovića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. siječanj 2024. 16:21

Dinamo - Celje 2:0

Rovinj. Igralište Valbruna. Gledatelja 100.

Sudac: Antonio Melnjak; pomoćnici: Pajić i Balen (svi Rijeka)

Dinamo (4-2-3-1): Zagorac - Ristovski, Theophile, Živković, Perković - Ademi, Mišić - Kaneko, Baturina, Hoxha - Petković. drugo poluvrijeme: Nevistić - Mikić, Bernauer, Cvetko, Ljubičić - Sučić, Halilović - Špikić, Brodić, Vidović - Kulenović.

Trener: Sergej Jakirović

Celje (4-2-3-1): Rozman (od 30. Obradović) - Kaničnik, Klašnja, Nemanić, Milić - Kouter, Zabukovnik - Aarons, Popović, Prutsev - Bajde. (od 30. Adetunji) drugo poluvrijeme: Obradović (od 70. Jurhaj) - Ajhmajer, Zec, Vuklišević, Krefl - Vrbanec, Dulca - Ibrahim (od 70. Veselaj) Prutsev (od 61. Džumhur), Mačak - Adetunji (od 61. Edmilson)

Trener. Damir Krznar.

Strijelci: 1:0 - Kaneko (6), 2:0 - Petković (36-11m)


Modri su nakon pobjede nad Triglavom, stigli i do drugog trijumfa na rovinjskim pripremama, ovoga puta ‘palo‘ je Celje. Iako pripreme još traju, iako do njihovog konca treba odigrati još dvije pripremne utakmice, usudili bi se kazati da će Dinamo na proljeće biti dobar, da ćemo gledati momčad koja će biti uvjerljivija, konkretnija, agresivnija i učinkovitija od one koju smo gledali najesen. Trener Jakirović je dobio ono što je tražio, slaganje momčadi i jedne pripreme. I rezultati se već vide. Momčad koja je igrala u prvom poluvremenu, djelovala je moćno i superiorno protiv jesenskog prvaka Slovenije. Predstavio se u svom neslužbenom debiju Arber Hoxha, i nema sumnje da će biti pojačanje za Modre. Opet je super odigrao Takuro Kaneko, imat će Modri dva sjajna krila na proljeće. Jako dobri su bili Mišić, Ademi, Baturina, Petković, Perković, Živković... Bilo je dobrih akcija u drugoj dionici kad je igrala ‘druga postava‘.

Prava idila vladala je prije starta utakmice na Valbruni. Trener Celja je Damir Krznar, bivši šef svlačionice u Dinamu, Mihael Mikić mu je pomoćnik, Vedran Attias analitičar... Sve je to ekipa koja je dugo bila u Maksimiru. Zato je bilo grljenja i ljubljenja prije nego je sudac Melnjak označio početak utakmice. Sergej Jakirović i Krznar ostali su dugo u zagrljaju, isto tako Mikić i kapetan Modrih Ademi. Da se malo našalimo, utakmica je skoro kasnila dok se svi nisu izvukli iz međusobnih zagrljaja.

Bilo je an Valbruni mnogo poznatih lica iz nogometa, recimo iz Pule je stigla delegacija u sastavu Saša Bjelanović, Goran Roce i Ante Erceg. U ‘svečanoj loži‘ sjedili su predsjednik Dinama Mirko Barišić s suprugom Božicom, članovi Izvršnog odbora Nikola Hanžel i Ante Todorić. S zidova Valbrune Modre su bodrili navijači, vrijeme je bilo sunčano, ugodno. Do novinarskog dijela je navratio Luka Menalo koji je postao igrač vodeće momčadi slovenskog prvenstva, ali još nije igrao, tek je došao. U Jakirovićevoj momčadi, osim Rukavine, Bulata i Ogiware nije bilo niti Dine Perića. On je ostao u hotelu, malo se ozlijedio na onoj prvoj pripremnoj rovinjskoj utakmici s Triglavom, magnetska rezonanca je pokazala da je sve u najboljem redu, ali trener ga iz predostrožnosti nije gurnuo na teren.

Dinamo je krenuo žestoko, visokim presingom je stisnuo Celjane, u prvim minutama nisu nalazili način kako se suprotstaviti takvoj prezentaciji Jakirovićeve momčadi. Takva dominacija na startu, brzo je Dinamo donijela pogodak. Mišić je oduzeo loptu u šesnaestercu Krznarove momčadi, dobacio je do Ademija, koji je produžuje do Kaneka koji iskosa s nekih dvanaest metara desnom nogom precizni pogađa suprotnu ‘malu mrežicu‘.

A onda smo u 18. minuti svjedočili jednoj situaciji zbog kojeg su tribine utihnule. Mauro Perković želio je sustići jednu loptu kraj aut-linije, ali se leđa je u njega uletio Aarons, Mauro je glavom i tijelom probio zaštitnu ogradu, u padu je samo za nekoliko centimetra izbjegao udarac glavom u - betonski zid! Bolje je i ne pomisliti što se moglo dogoditi da je glavom udario i beton.... Svi su naravno priskočilo u pomoć Perkoviću, te dvije minute dok je još bio na podu trajale su kao vječnost, ali su onda svi odahnuli, jer se Mauro pridigao. Srećom, samo je ozlijedio prst, sve je brzo riješeno, nastavio je igru.

Dinamo je mogao povećati vodstvo nakon sjajne dubinske lopte koju je Mišić gurnuo Bruni Petkoviću. Napadač Vatrenih sam se sjurio prema Rozmanu, driblao ga, predriblao, onda je želio na ‘drugoj stativi‘ asistirati Baturini, ali je - krivo dodao. Trebao je to zabiti...Ali znamo da si Petko ponekad želi dati oduška, poigrati se suparnikom. A onda ponekad ne završi idealno.

Ali nakon toga je Arber Hoxha pokazao zašto je došao u Dinamo. Do tog trenutka posebne inspiracije kad je izmamio pljesak gledatelja, Hoxha je nudio sliku ‘paklenog‘ igrača. A ta inspiracija u samoj završnici prve dionice, donijela je u konačnici povećanje vodstva Modrih. Hoxha je u šesnaestercu predriblao trojicu igrača, a onda je oboren. Bio je to klasični jedanaesterac kojeg je Petković pretvorio u pogodak. Obranio mu je vratar Triglava udarac s ‘kreča‘ prije neki dan, ali vratar Celja nije imao šanse.

U drugom dijelu, Dinamo je imao šansu nakon petnaestak minuta, Špikić se sjurio prema vratima pucao se nekih trinaest-četrnaest metara, ali je vratar Celja obranio. Ubrzo nakon toga finu situaciju imao je i Sandro Kulenović, odlučio se na lob s nekih dvadesetak metara, ali ne promašio za nekoliko centimetara. Šteta. bio bi to zaista atraktivan pogodak da je lopta našla put do mreže. U šansi je pred sam kraj utakmice bio i Tibor Halilović, ali vratar Celja je zaustavio taj udarac s desetak metara.

Linker
19. travanj 2024 22:13