Arijan Ademi

 DAMIR KRAJAC Cropix
POZNATO I IME KLUBA

Pala velika odluka u Maksimiru! Čačić ispunio obećanje, evo što su trener i Uprava Dinama odlučili o kapetanu

Ademiju se upalilo crveno svjetlo za odlazak, a o svemu što donosi budućnost naknadno će se pričati.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. siječanj 2023. 06:29

Dinamov sportski direktor i trener, Ante Čačić, u dogovoru s Upravom, nije “podignuo rampu” na izlaznim klupskim vratima za odlazak kapetana Arijana Ademija.

I taj je potez zapravo u skladu s najavama izrečenim nakon utakmice s Bravom, kad je Čačić rekao:

- Ove zime može otići samo Dominik Livaković, ima klauzulu u ugovoru da ga moramo pustiti ponudi li neki klub deset milijuna eura za odštetu. I dogodi li se to, ruke su nam vezane. Ali, osim Livakovića, nitko ne može otići, svi imaju čvrste ugovore - govorio je tada Čačić.

Istina, dođe li za nekoga (Petković, Ivanušec, Ademi, Šutalo...) neka “luda” ponuda, tada će se malo razmotriti taj stav, međutim u ovom trenutku takvih ponuda nema. Ademi je u ponedjeljak došao u klub na razgovor, tijekom kojega je Dinamove čelnike upoznao s dvije ponude, koje zadovoljavaju njegove želje, a i klub bi dobio određeni novac za odštetu.

Iako se imena klubova zainteresiranih za kapetana Plavih kriju poput najveće poslovne tajne, “procurilo” je kako je riječ o klubu iz Liga petice (vjerojatno Valencia, na čijem je popisu želja Ademi), te klubu s Bliskog istoka, spominje se da je iz Saudijske Arabije. No, te ponude ipak nisu bile tako “lude” da bi Dinamo olako pustio svoga kapetana, koji je definitivno zaštitni znak ovoga kluba i njegov bi odlazak povukao mnoga pitanja.

image

Arijan Ademi

MATIJA DJANJESIC Cropix

Posebno nakon odlaska Mislava Oršića, čiji je transfer u Southampton za 6 milijuna eura uzrokovao različite reakcije. Neki, naime, smatraju da je to bio dobar klupski potez, jer je Oršiću dopušten iskorak u najjaču ligu na svijetu, bio mu je to zacijelo posljednji vlak u karijeri da se okuša u takvoj konkurenciji. Drugi su, pak, uvjerenja da je Oršić pušten za “sitniš”, te da Dinamo ne smije tako rasprodavati svoje najbolje igrače, posebno gledajući kroz prizmu bogatih transfera brojnih igrača koji su Plave napustili posljednjih desetak godina.

I to je svakako utjecalo na klupsku odluku da se Ademiju “upali crveno svjetlo” za odlazak, a istodobno mu je obećano da će mu biti ponuđen novi ugovor (aktualni mu traje do ljeta 2026. godine), ili će se na ljeto opet razgovarati o možebitnom odlasku, dođe li opet odgovarajuća ponuda. U Maksimiru su ipak svjesni da bi kapetanov odlazak u ovom zimskom prijelaznom roku, nakon rastanka s Oršićem, inicirao brojne raspre, još bi se više nemira unijelo u klub, a itekako bi se oslabila momčad na radost suparnika.

Bio bi to, nadalje, i pokazatelj da ozračje baš i nije idealno u svlačionici, koja je dosad, barem je tako izgledalo, ostala imuna od prljavih salonskih borbi. Jer, nije Ademi bilo tko, kapetanov je utjecaj i značaj za klub iznimno važan i loša bi se poruka poslala kad bi kapetan, u ovoj situaciji, napustio plavi brod. U cijeloj je priči, k tome, iznimno važno i što je Ademi negirao bilo kakav sukob s Čačićem, jasno je da emocije gdjekad iniciraju ishitrene reakcije, ali kad se prespava, onda se hladne glave donose i najbolje odluke. A ostanak Ademija u Maksimiru svakako je obostrano dobra odluka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 03:05