GORAN MEHKEK Cropix
A SAD NA ZAHUKTALU RIJEKU

Pali nakon ‘fore‘ poslije kornera: ‘Dinamu svaka čast na akciji, ali to je bila naša pogreška‘

Četvrti poraz u nizu momčad trenera Dinka Jeličića doživjela je na travnjaku stadiona u Maksimiru
Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. veljača 2024. 12:38

Ništa ne ide po planu Velikogoričanima u 2024. godini, pa su nakon poraza od Rijeke i Lokomotive oružje položili i protiv Dinama u Maksimiru rezultatom 0:2.

Kad se tome pridoda samo bod osvojen u zadnje tri utakmice u 2023. godini, onda je to već jedan od najlošijih nizova kluba u šestogodišnjoj prvoligaškoj eri, koji se može i usporediti s događanjima iz prošle sezone kad je Gorica jedva iščupala ostanak.

Zatvorena formacija

Trener Dinko Jeličić odlučio se za zatvorenu formaciju u Zagrebu, krenuo je s tri stopera u rasporedu 3-4-3, a pokazat će se da je njegova momčad najbolju situaciju za postizanje pogotka imala već u 2. minuti.

Nakon Munksgaardovog auta stvorila se velika gužva u šesnaestercu Dinama, u jednom trenutku su trojica igrača ostala ležati, domaći su čak i zastali, a Ante Matej Jurić dobio je loptu na desetak metara i desnicom opalio. No, Dinamov vratar Danijel Zagorac vršcima je prstiju usmjerio loptu preko vrata za korner gostiju. Da je zabio, VAR bi provjeravao situaciju, ali sve bi bilo čisto i Gorica bi povela.

Sve to sada ide u sferu što bi bilo kad bi bilo, ali bio je to hrabri uvod Jeličićeve momčadi, koji se kasnije rasplinuo pod pritiskom Dinama i pojedinačne kvalitete njegovih igrača.

No, nisu domaći u prvom poluvremenu bili posebno opasni, tek je jednom Kaneko na proigravanje Mišića bio u prilici, ali vratar Ivan Banić mu je udarac obranio, a situacija je mirisala i na zaleđe.

Gorica je pala u zaostatak na vrlo naivan, da ne kažemo i pacerski način u 33. minuti, kad su joj domaći prodali kombinaciju u četiri poteza nakon kornera s lijeve strane.

Baturina je u konačnici poentirao sjajnim udarcem, kad se lopta od desne vratnice odbila u mrežu, ali ostaje nejasno kako su gosti u akciji prije toga, kad su imali slobodan udarac na 25 metara od vrata Dinama, poslije odbijene lopte umjesto novog ubacivanja krenuli s loptom prema nazad, a onda se dogodio i korner.

- Dinamu svaka čast na akciji, ali mi smo propustili pokriti slobodan prostor ispred Baturine, dok sam gledajući s klupe u prvom trenutku pomislio i da će lopta završiti pola metra izvan okvira vrata - pojasnio je nakon dvoboja trener gostiju Jeličić.

Nakon pada u rezultatski minus morala se Gorica otvoriti, što je Dinamu omogućilo niz akcija kroz sredinu i po krilima, dok je jedina prijetnja Turopoljaca u drugom poluvremenu bila kontra kad je Mitrović dodao za Jurića, ali on nije dobro primio loptu iako je mogao krenuti sam na vratara Zagorca i šansa je propala.

Konačni udarac

Konačni udarac Gorici zadao je njezin bivši igrač Dario Špikić u 73. minuti nakon niza pogrešaka vezne i zadnje linije gostiju. Najprije su dopustili da im se Ademi prošeta po lijevoj strani, a onda trojica braniča nisu uspjela raščistiti loptu na petercu, koje se u konačnici dokopao Špikić i lako matirao Banića.

- Na pristupu i energiji ovaj put nemam zamjerke svojim igračima, ali mi je žao što nas je Dinamo probio iz prekida. Kasnije smo se morali otvoriti i bilo je jasno da će Dinamo kvalitetom stvarati prilike i da neće biti lako tome parirati. Ima pozitivnih naznaka za mene iz ove utakmice i sada sve moramo napraviti da protiv zahuktale Rijeke prekinemo crni niz - zaključio je trener Gorice Dinko Jeličić.

GORIČIN CRNI NIZ U HNL-u

15/12/23.

Gorica - Varaždin 1:3

24/01/24.

Gorica - Rijeka 2:3

28/01/24.

Gorica - Lokomotiva 1:2

04/02/24.

Dinamo - Gorica 2:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. srpanj 2024 13:48