Vlatka Peras, Krešimir Antolić, Mirko Barišić i Amra Peternel

 DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
NAJVEĆA ŽRTVA VELIKE BITKE

Pao veliki dogovor Boysa i vodstva Dinama: Odlazi prvi operativac kluba Krešimir Antolić, zna se i kada!

Delegacija BBB-a u utorak je na dužem sastanku u klubu bistrila strategiju skupštinske utakmice
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 28. veljača 2023. 19:06

Izvršni odbor Dinama u srijedu će razriješiti Krešimira Antolića dužnosti člana Uprave, potvrđeno je Jutarnjem u Maksimiru. Klub i njegov vodeći operativac tijekom proteklih nekoliko sezona rastaju se sporazumnim raskidom ugovora koji na snagu stupa 8. ožujka, u predvečerje sudbonosne Skupštine.

Tajming ovako upakiranog aranžmana na klupe zastupnicima sletjet će s diskretnom porukom: eto, sinoć smo i službeno izbacili iz igre sudionika koji vas je tako dramatično iritirao, a sada ste vi na potezu. Dajte Dinamu priliku da se otvori, demokratizira, oslobodi tog neprirodnog patronata bjegunca od hrvatskog zakona pa prodiše punim plućima krene dalje u život. Ili kako to formulira jedan član struje okupljene oko Mirka Barišića, "ako ste nakon svega ostali Mamićev glasač, onda je jasno da vam je jedini interes Dinamo zamišljen kao njegov privatni bankomat".

Žestoki nalet BBB-a

Jasno je da ova vrsta podsjetnika neće trebati predstavnicima navijača. Delegacija BBB-a u utorak je na dužem sastanku u društvu predsjednika Barišića i nekolicine bliskih suradnika iz Izvršnog odbora bistrila strategiju skupštinske utakmice. Premda se za sastanak znalo unaprijed, sudionici su odlučili da neće izlaziti u javnost s informacijama, čak niti u off the record obliku.

Jasno je, međutim, da su se najduže zadržali na pitanju izbora osmorice skupštinara iz redova povjerenika. Isto je to pitanje koje je nekoliko sati ranije podgrijao Zdravko Mamić poslanicom svojim vojnicima na terenu, očito je to poruka iz WhatsApp grupe koja je u formi tonskog zapisa u utorak ujutro osvanula na portalima.

Skupština je nakon dva mjeseca lobiranja s obje strane ostala oštro polarizirana, tako da je tjedan dana uoči sjednice nemoguće prognozirati tko će odnijeti pobjedu. Bliža trijumfu svakako će biti struja koja ostvari kontrolu nad rukama osmorice zastupnika iz redova navijačkih povjerenika. Procedura predviđa da u Skupštinu uđu njih osmorica s najvećim brojem upisanih članova u razdoblju između dvije Skupštine. To, u prijevodu, znači da u obzir ulazi razdoblje od 12. prosinca (kada je održana ona kaubojska Skupština na rubu fizičkog obračuna) do 4. ožujka (Statut kaže da akcija prestaje petog dana uoči sljedeće Skupštine).

Peternel na bolovanju

Brojač Dinamova članstva posljednjih dana se zbog toga mahnito okreće. Mamić je poručio svojima da ne žale truda niti vremena, a on zauzvrat neće žaliti novca. Računa da će agitacijom uz pomoć trojice hercegovačkih povjerenika i jednog iz Mokošice zadržati barem četvoricu skupštinskih povjerenika pod svojom kontrolom.

Iz kluba možete čuti da se na njegovu stranu otvoreno svrstala Amra Peternel, članica Uprave koja je uoči presudne bitke otvorila bolovanje i nema je na radnom mjestu, ali je ostala na vezi s Mamićem i njegovim ljudima na terenu. ‘Boysi‘ su, ne treba naglašavati, u jednako žestokom naletu.

U međuvremenu odjeke ratnih borbi osluškuju neki važni pozadinski akteri. Saznavši za posljednju akciju mamićevaca, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević puno jasnije je ponovio poruku koju je umotanu u celofan poslao još na početku borbe. Eventualna pobjeda Mamićeve struje u Skupštini značit će odustajanje Grada od bilo kakve akcije vezane za izgradnju novog stadiona u Maksimiru. Zemljište vrijedno 400 milijuna kuna ovaj zagrebački establišment nema namjeru prepuštati u ruke čovjeku s pravomoćnom presudom za kriminal težak više stotina milijuna kuna...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 13:54