STR/AFP/PROFIMEDIA Str/afp/profimedia
PREOKRET NA MAKSIMIRU

Pao veliki dogovor za konačni poraz Zdravka Mamića: Antolić odlazi, a nasljeđuje ga - proslavljeni Vatreni!

Kako sada stvari stoje, već se zna i Antolićev nasljednik u Upravi Dinama
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. veljača 2023. 07:11

Još do prije nekoliko dana Mirko Barišić nije želio čuti za mogući odlazaka Krešimira Antolića s mjesta člana Uprave Dinama. Međutim, čini se da će se baš to dogoditi i da će Mamićev "trn u peti" ponuditi ostavku koju Mirko Barišić kao predsjednik Izvršnog odbora kluba ovaj put prihvatiti.

Što se u međuvremenu promijenilo? Dogodio se sastanak Bad Blue Boysa i Antolića, na kojem su mu navijači odlučno poručili da mora napustiti klub želi li da oni na Skupštini podrže Barišićeve prijedloge. A Boysi bi trebali imati velikih osam glasova. Tih osam glasova vjerojatno bi trebali jamčiti sigurnu pobjedu Barišićeve struje, odnosno konačni poraz Zdravka Mamića.

Krešimir Antolić još je u prosincu imao prvi razgovor s Barišićem u kojem mu je rekao da "nema problema odstupiti iz kluba ako je bilo kakav uteg ljudi koji žele utjecaj Zdravka Mamića potpuno odstraniti iz kluba". Barišić za to nije želio ni čuti i to iz dva razloga. Prvi je taj što je Antolić ipak bio taj koji je prvi stao "kontra" Mamićevih ideja koje je držao štetnima za Dinamo. Barišić je također bio stava da bi Antolićev odlazak iz Dinama na neki način bila i pobjeda pravomoćno osuđenog bjegunca iz Međugorja. Uz sve to, Barišić Antolića vidi kao kvalitetnog radnika u klubu.

image

Dario Šimić

TOM DUBRAVEC Cropix

Međutim, neizvjesnost oko konačne pobjede na Skupštini sazvanoj za 9. ožujka na koncu je Barišića natjerala da popusti i po svemu što se može čuti, Barišić će sada prihvatiti Antolićevu ostavku.

Kako sada stvari stoje, već se zna i Antolićev nasljednik u Upravi Dinama. Trebao bi to biti - Dario Šimić. Proslavljeni Vatreni još je u studenom bio Antolićev i Barišićev kandidat za mjesto sportskog direktora, ali njihov "poraz" na onoj burnoj Skupštini stopirao je taj "transfer".

Šimićeve akcije sljedećih su tjedana rasle toliko da su ga mnogi vidjeli kao budućeg predsjednika Uprave. Šimić ima veliku podršku Boysa, ali i dobrog dijela politike koju se uvijek nešto pita. I koja je napokon dala svoj obol svem ovom previranju u Maksimiru.

Šimić sigurno u Dinamo ne bi ušao kao član Uprave koji će nadzirati rad sportskog direktora i trenera Ante Čačića, nego kao netko tko bi izravno trebao krojiti nogometnu politiku kluba. Realna je stoga pretpostavka da bi Šimić trebao biti član Uprave zadužen za nogometna pitanja u klubu. Odnosno da bi trebao biti nadređen Anti Čačiću kao sportskom direktoru.

U medijima se proteklih tjedana mogla vidjeti i Šimićeva kadrovska shema u kojoj akcije Ante Čačića nisu stajale najbolje. Kao Šimićev prvi izbor za trenera mnogi vide Igora Bišćana. No, Čačića do kraja sezone Šimić sigurno neće dirati.

Nije u Dinamu otvoreno samo pitanje Ante Čačića. I Vlatka Peras teško će ostati predsjednica Uprave Traže se novi ljudi. Hoće li Dario Šimić sjesti u njezinu fotelju? Ili će na poziciju predsjednika doći neko zvučno ime iz poslovnog svijeta. Ime koje se za sada ne nazire.

Puno otvorenih pitanja, ali najprije treba pričekati 9. ožujka i Skupštinu. Mirko Barišić sada je uvjeren u pobjedu. Inače se ne bi odrekao Krešimira Antolića...



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

Pred nama je najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, a u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom donosimo sve o toj utakmici. S kime u napadu trebaju krenuti Čačić i Leko? Je li ovo prava pozornica za debi 16-godišnjeg Vuškovića? Odgovaramo na ta pitanja, ali i na sva ostala oko uzbudljivog 23. kola SuperSport HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:07