DAMIR KRAJAC/CROPIX
MODRA LEGENDA

‘Petković je veliki problem Dinama! Hajduk? Vidim da su svi za njih, čudno je toliko penala za bile...‘

Dinamov desni branič iz šampionske generacije o tijesnoj utrci za naslov u Prvoj HNL
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. veljača 2022. 10:53

Milivoj Bračun (63) nije oduševljen ovosezonskim igrama Plavih...

- Prvenstvo je neizvjesno poglavito stoga jer Dinamo više nije na razini na kakvoj je bio prošlih sezona, a ostali su klubovi istodobno napravili korak više i kvalitativno su se približili Zagrepčanima. Bit će vrlo neizvjesno, pred nama su velika uzbuđenja – kaže Bračun.

Kome biste dali ulogu prvoga favorita za osvajanje trofeja?

- Kako vidim, svi su za – Hajduk! Izgleda da je nabavljen novi VAR... Jer, nije baš uobičajeno da se za jednu momčad dosudi toliko kaznenih udaraca, to je malo čudno... Ali, dobro, treba naglasiti da Hajduk ima dobru momčad, ima odlično ozračje i bit će, uz Dinamo, glavni favorit za naslov. Teško je sad prognozirati tko će biti prvak, bit će još svakakvih rezultata...

image

Milivoj Bračun

NEJA MARKICEVIC/CROPIX Cropix

Kako ocjenjujete Dinamove izvedbe?

- Plavi imaju problema s načinom igre, moraju dosta toga promijeniti žele li obraniti naslov prvaka. Konkretno, veliki je problem Petkovićeva igra, to je svakako ispod Dinamove razine. Čim jedan igrač počne igrati onako kako on misli da treba igrati, tada pati cijela momčad, ali i klub! To se vidjelo na zadnjim utakmicama Plavih.

Može li trener Željko Kopić riješiti taj problem?

- Treba to njega pitati... To se, uostalom, moralo već davno rješavati i riješiti. A sad je, iz dana u dan, sve teže to riješiti. Dinamo mora podići razinu svoje igre barem za 20-30 posto. A to nije nimalo lako u ovoj situaciji...

Kakve su šanse Rijeke i Osijeka?

- Osijek će mnogima pomrsiti račune, a čini mi se da Rijeka ima najmanje šansi za osvajanje naslova. Dinamo i Hajduk su, bez daljnjega prvi favoriti. Iako je svaka utakmica važna, mnogo će se toga odlučivati u tri dolazeća zagrebačko-splitska derbija – rekao je Bračun.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 07:17