Hoće li Dinamo napustiti još jedan reprezentativac?

 Cropix
PLAVI TRANSFERI

Petković na izlaznim vratima Dinama? Jedan detalj otkriva da bi na Maksimiru uskoro mogao pasti veliki posao

Kleinheislerov dolazak odbio je Ante Čačić, a uskoro bi moglo doći do zvučnog izlaznog transfera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. siječanj 2023. 10:10

Sigurno ste primijetili, zamrla je priča o mogućim dolaznim transferima Dinama. Svojevremeno se pisalo o zainteresiranosti plavog kluba za osječki dvojac Kleinheisler - Beljo, ali onda je sve stalo. Modri su zainteresirani i za Josipa Brekala, no zasad je ta priča daleko poput Rta dobre nade. Istina, mađarski nogometaš, koji je jučer sve dogovorio s Panathinaikosom, zaista je mogao doći u Dinamo, no trener Ante Čačić ga nije htio jer mu nije trebao.

Dinamova vezna linija bogata je poput trezora sa zlatom. Tu su iskusni majstori Ademi i Mišić, mlade snage Bulat, Baturina, Ivanušec... Ako treba, znamo da u vezi može igrati i Robert Ljubičić, on i jest po vokaciji veznjak. Tu su onda još tinejdžeri Lukanić, Brkljača i Vrbančić koji nadiru. Trener stoga misli da nema potrebe dovoditi vezne igrače, zato je zapravo otpao osječko-mađarski Lacika...

image

Bruno Petković bi mogao ostvariti inozemni transfer

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Inače, kompletna filozofija Ante Čačića temelji se na tome da mu u ovom trenutku uopće nije potrebno puniti svlačionicu. Kad ga god pitate hoće li netko doći u zimskom mercatu, njegov odgovor je uvijek isti:

”Nećemo pretrpavati svlačionicu, imamo dovoljno unutarnjih resursa”.

Emreli prema krilu

A kad se analizira Dinamova momčad, onda se zaista u većem dijelu možemo složiti s trenerom, a ubuduće i službenim sportskim direktorom. Ukoliko na kraju i ode Dominik Livaković, na vratima ostaje čovjek koji je zbog njegovog očekivanog odlaska i doveden, Ivan Nevistić, a tu je i stari vojnik kluba Danijel Zagorac. Na poziciji desnog beka su stacionirani reprezentativci svojih zemalja, Sadegh Moharrami i Stefan Ristovski, lijevi bok pokrivaju Robert Ljubičić, Petar Bočkaj i Danijel Štefulj. Na stoperskim pozicijama također je sve dobro pokriveno, tu su Boško i Josip Šutalo, Dino Perić, Rasmus Lauritsen i Kevin Theophile-Catherine.

Otišao je Mislav Oršić, ali lijevo krilo mogu pokriti Ivanušec, Špikić, Menalo, Bočkaj i mladi Rukavina. Na desnom krilu također mogu igrati neki od nabrojani, uz dodatak da se na ovim pripremama itekako nameće Mahir Emreli. Čak nam se čini da Čačić upravo Azera vidi kao čovjeka koji će igrati na desnoj krilnoj poziciji.

Problem bi Dinamu mogao nastati samo kad se radi o napadačima. Naime, jučer je iz rovinjskog hotela Lone otišao zastupnik Brune Petkovića, Ivan Tarzan Cvjetković. Otišao je sretnog izraza lica nakon razgovora s članom Uprave Dinama Krešimirom Antolićem. I jedan i drugi su ostali zakopčani do grla, ali mi se ne bismo iznenadili da se sprema transfer Brune Petkovića. O tome se, uz mogući odlazak Dominika Livakovića, najviše priča nakon povratka nacionalnih brončanih heroja sa Svjetskog prvenstva. Istina, nema još ponuda niti za Petkovića, niti za Livakovića, ali kao što znate, prijelazni rok se tek zahuktava.

image

Eventualnim odlaskom Petkovića prvi napadač Dinama bi bio Drmić

MATIJA DJANJESIC Cropix

Ukoliko Petković ostvari izlazni transfer, onda će Modri imati problema u napadačkom dijelu jer će ostati praktički samo na - Josipu Drmiću. Istina, špicu može igrati i Emreli, no ponavljamo, izgleda da ga Čačić ipak više vidi na desnoj strani. Odlazak Petkovića, nakon odlaska Oršića, bio bi ipak popriličan udarac za Modre jer bi izgubili dva najbolja golgetera. Oršić je najbolji europski strijelac u povijesti Dinama s 28 postignutih golova, a Petković je drugi najbolji u povijesti s 19. Postoji, dakle, mogućnost da Modri ostanu bez dva “povijesna golgetera” u ovom zimskom mercatu.

Povratak Kulenovića

To bi bilo kao da, recimo, PSG ostane bez Mbappea i Neymara. Ili Messija... Konačno, pogledajte i domaću ljestvicu strijelaca ove sezone u HNL-u. Iza Marka Livaje, koji je zabio 11 golova, na drugom mjestu su Mislav Oršić i Bruno Petković s 8 postignutih golova. Isti broj golova zabio je i Dion Drena Beljo. E sad, kad bi se transferirao Bruno Petković, nekako nam se čini da bi Modri našli novce za dovođenje Belje, da bi onda bili sposobni investirati 5 ili 6 milijuna eura u dovođenje perspektivnog napadača Osijeka. Druga opcija bi bio povratak s posudbe Sandra Kulenovića jer Modri si ne mogu priuštiti ostati samo na velikom fajteru, ali i “malo ozlijeđenom ratniku”, kako sam kaže, iskusnom Josipu Drmiću. Svi znamo za njegova probleme koje je imao s koljenom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 21:09