Bruno Petković

 DAMIR KRAJAC Cropix
CIJENA RASTE

Petković poskupio unatoč promašenom penalu. Tko ga želi kupiti, ima manje od mjesec dana

Zar zaista nitko nije ponudio 2 milijuna eura za koje ga je mogao dobiti?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. lipanj 2024. 19:41

Dok se nalazi na Europskom prvenstvu u Njemačkoj i dok dobiva packe zbog promašenog jedanaesterca u dvoboju sa španjolskom reprezentacijom, Bruno Petković dobiva na cijeni! O čemu se radi? O klauzulama u njegovom ugovoru koji ima s Dinamom.

Dakle, o tome smo već pisali, prema ugovoru s Dinamom, koji je potpisao prošlog ljeta, Petković je imao klauzulu da može otići za odštetu od dva milijuna eura pod uvjetom da klub, koji ga želi, to plati do 15. lipnja. Kako do tog transfera nije došlo do zadanog roka, sad vrijedi nova klauzulu, od 2,5 milijuna eura. Ona je na snazi do 15. srpnja. Ako ni do tada ne dođe do transfera, Petković više nema fiksne klauzule, nego će se odšteta dogovarati s Dinamom.

Još manje od mjesec dana

Dakle, sve je jasno, Petković ima još nešto manje od mjesec dana da realizira eventualni transfer ili će mu klauzula propasti, što znači da će Modri za njega onda moći tražiti mnogo veću cifru od ovih koje su bile potpisane kao klauzula. Svi oni koji su zainteresirani za Petkovića moraju iskočiti iz svojih “startnih blokova” i krenuti po napadača Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije. Jedan rok su već promašili...

Da, zaista nas pomalo čudi da niti jedna ponuda za Petkovića nije stigla do subote 15. lipnja, tog nesretnog datuma za Vatrene i Brunu na Euru. Zar zaista nitko nije ponudio 2 milijuna eura za koje ga je mogao dobiti? Nama se to čini gotovo nevjerojatno. Ima Petković godina, napunio ih je 29, ima i nekih igračkih nedostataka, međutim, svi znamo da je definitivno nogometna klasa. A moglo ga se dobiti za “samo” dva milijuna eura... Kao što ga se do 15. srpnja može kupiti za 2,5 milijuna eura.

Dinamo će izvjesiti puno veću cijenu

Ako se to ne dogodi, budite uvjereni da će Dinamo izvjesiti puno veću cijenu jer novim ljudima koji su došli u Maksimir nikako se nije dopala ta klauzula po kojoj Petković za takvu, u korelaciji s njegovom kvalitetom malu cifru, može otići iz maksimirske svlačionice. Dinamo mu zasad nije ponudio podebljani ugovor, logično je razmišljati da svi čekaju što će se dogoditi s istekom 15. srpnja.

Tko zna, iako je sve upućivalo na to da će biti prodan, možda na kraju Petković i ostane u plavom domu. Takav rasplet bi definitivno bio najveće pojačanje za Modre u ljetnom mercatu. Ali, pričekajmo, nije uputno donositi bilo kakve zaključke, treba vidjeti što će se događati u idućih mjesec dana. Nekako nam je ipak teško povjerovati da se neće pojaviti baš niti jedan klub koji bi aktivirao tu klauzulu od 2,5 milijuna eura. Ako već ne iz Europe, onda možda s nekih drugih destinacija, recimo - Saudijske Arabije.

Vijenac i vijeće u spomen na Josipa Kužea

Dinamova je delegacija, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom, u nedjelju položila vijenac i zapalila svijeće na posljednjem počivalištu Josipa Kužea na Mirogoju.

“Naš Josip Kuže, jedan od najomiljenijih trenera među plavim navijačima, zauvijek nas je napustio na današnji dan, 16. lipnja 2013. godine. Ostalo nam je čvrsto i lijepo sjećanje na velikog čovjeka, prijatelja, suradnika i, dakako, igrača i sjajnog stručnjaka. Kao što i sami navijači često podsjećaju: Kuže će zauvijek biti jedan od nas”, emotivno je objavio Dinamo na svojim stranicama.

“I sami pogled na maksimirsku klupu danas, 11 godina nakon Josipova tužnog odlaska, budi sjetu, rasplamsa sjećanja, emocije...”

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 21:13