ANTE CIZMIC Cropix
VAŽNA KARIKA

Pierre-Gabriel: ‘Mnogi moji suigrači u Dinamu mogu igrati u najvećim europskim klubovima‘

Odlični desni bek modroga kluba, jedan od francuskih internacionalaca koji drže obranu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. srpanj 2024. 13:03

Ronaël Pierre-Gabriel (26) ozbiljan je igrač, po nama jedno od većih pojačanja Dinama u posljednje vrijeme. Od prvog dana kad je došao u plavi klub vidjeli smo da se radi o igraču velike vrijednosti.

Na Dinamovim austrijskim pripremama pokazuje da će biti vrlo važna karika Jakirovićeve momčadi u sezoni koja slijedi. Pierre-Gabriel dominira na treninzima, iznimno je moćan. A da vidite samo kakve ima trbušnjake. Isklesani six pack! Kao je da je cijeli dosadašnji život proveo u teretani. Građen je kao Apolon...

No, pustimo to, Francuz je prije svega sjajan igrač. Ne govori baš idealno engleski, pa nam je u ponedjeljak s engleskog na francuski prevodio njegov kolega Maxime Bernauer. Osim Theophilea još jedan iznimno simpatičan Francuz. Francuzi su inače temelj Dinamove obrane, Pierre-Gabriel, Theophile, Bernauer. Maginot linija.

image

Ronaël Pierre-Gabriel

MARKO LUKUNIC/PIXSELL Pixsell

Pitamo ga je li sretan s dosadašnjim boravkom u Dinamu?

- Kako ne bih bio? Uzeli smo u Hrvatskoj sve što smo mogli uzeti. Igrali smo dobro, baš sam se dobro snašao. Dolazak u Dinamo bio mi je pun pogodak. Sretan sam ovdje, sve je super i jedva čekam početak iduće sezone.

Je li u Dinamu našao ono što je očekivao kad je dolazio?

- Da, definitivno da... Brzo sam se adaptirao. Nažalost, s obzirom na to da sam stigao u veljači ove godine, nisam bio prijavljen za europske utakmice Dinama. No, zato jedva čekam početak nove sezone jer sad mogu igrati Europu. Zaista sam nestrpljiv, čekam početak sezone s ogromnim nestrpljenjem i velikim očekivanjima.

Opasan i prodoran

Trener Sergej Jakirović ga je postavio na poziciju desnog beka. Koliko smo gledali treninge Modrih i onu zasad jedinu pripremnu utakmicu s bugarskim CSKA 1948, nismo primijetili da ga je itko prošao. Ali, nije samo defenziva njegov forte, Francuz je iznimno prodoran kad krene u ofenzivu. Je li mu pozicija desnog beka idealna?

- Da, ta pozicija mi je idealna jer mi je desna noga jača, tako da mi ovo odgovara, pozicija desno mi apsolutno odgovara.

Moramo nešto priznati... Nije nam bilo jasno, nije nam još ni sad, kako je tako dobar igrač velikog znanja i nogometne moći u Dinamo stigao u besplatnom transferu za nula eura. U novinarskim krugovima se širila teza “mora da s njim nešto nije u redu”. Bilo je zezancije na tu temu, pričali smo s kolegama da će se prije ili kasnije otkriti neka njegova mana, da ima nešto što se taji... Jer, takav igrač da u Dinamo dođe “free of charge”!? Bili smo skeptični...

Sjajno za mene što u Dinamu igraju još dvojica Francuza

Odmah do njega na mjestu stopera igra Theophile. Vidjeli smo da dvojica Francuza sjajno surađuju. Isto tako, kad zaigra s Bernauerom, opet sve štima. Francuska veza u Dinamu djeluje odlično.

- Theophile i Bernauer su vrlo dobri igrači i jako se dobro razumijemo na travnjaku. Naša komunikacija je odlična. Ispalo je sjajno za mene što u Dinamu igraju još dvojica Francuza, ta činjenica mi je jako pomogla u adaptaciji. (do)

- Ha, ha, ha... Ali, hvala vam što tako dobro mislite o meni. Vidite, imao sam, nazovimo to problemom, činjenicu da sam igrao kod mnogih trenera, puno sam ih promijenio. U takvim okolnostima je teško uhvatiti stabilnost. Nije lako za igrača kad šest mjeseci igra u jednom klubu, pa onda šest mjeseci u drugom. Mijenjaju se treneri, sustavi igre, zahtjevi. Tražio sam klub u kojem mogu igrati stalno u kontinuitetu, igrati dobro. Klub koji ima europsku viziju. To sam pronašao u Dinamu. Zbog toga sam i došao ovdje. I sad sam zbog toga iznimno sretan, moj put je pronađen.

image

Ronaël Pierre-Gabriel

MARKO LUKUNIC/PIXSELL Pixsell

Nada u Ligu prvaka

Što osobno očekuje od sezone koja slijedi?

- Želim igrati što više utakmica, koliko je moguće više. Želim osvojiti sve trofeje u Hrvatskoj, a u Europi napraviti sve što je moguće, najbolje moguće.

Može li Dinamo uhvatiti Ligu prvaka?

- Nadamo se.... Europsku ligu smo osigurali, što je već fino dostignuće. Ali, zašto ne bismo igrali u najjačem natjecanju? Prošlu sezonu sam vidio da Dinamo može pobijediti klub kao što je Betis, da može napraviti veliku europsku priču. Vidio sam da je moj klub i prije pobjeđivao velike klubove, da je igrao Ligu prvaka. Dakle, zašto se ne bih nadao da ćemo igrati Ligu prvaka? Mislim da je to dosta realno. Pa, jasno mi je kad gledam sve ove moje suigrače da igram u iznimno kvalitetnoj momčadi s europskim štihom. Samo moramo naporno raditi, kao što radimo na ovim pripremama. Znate, moram vam još nešto kazati - mnogi moji suigrači iz Dinama mogu igrati u najvećim europskim klubovima! - zaključio je Pierre-Gabriel.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. srpanj 2024 13:04