GORAN MEHKEK Cropix
STVARANJE JOŠ JAČE MOMČADI

Pitanje je što će biti s ‘već završenim‘ transferom Dinama, evo gdje je zapelo! Modri traže još dva pojačanja

Dinamo će do kraja prjelaznog roka biti itekako aktivan, u fokusu su trenutno dvije pozicije
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. kolovoz 2022. 14:56

Iako se naveliko govori da je prelazak Lokomotivina veznjaka Enisa Cokaja (23) u Dinamo samo pitanje dana, čini se da to ipak nije baš tako. Postoje neke dvojbe, jedna od njih svakako je visina odštete, jer Lokomotiva želi zaraditi više nego što bi Dinamo nakanio platiti.

K tome, Dinamo će do kraja prijelaznog roka intenzivno pokušati pronaći dvojicu igrača, na pozicijama klasičnog zadnjeg veznog, te lijevog braniča. Ne uspije li u tome, pokrit će se onime što ima u svlačionici. Plavima, istina, treba adekvatna alternativa za Mišića (kojeg neće biti protiv Boda zbog žutih kartona), ali u Maksimiru ne vide Cokaja kao klasičnu "šesticu", više im je nalik "osmici". A na toj poziciji ima dosta igrača.

image

Enis Cokaj

RONALD GORSIC Cropix

Nadalje, bude li Bočkaj ponavljao dobre partije poput ovih s Istrom i Osijekom, tada će zacijelo izboriti mjesto na lijevom braniču, a onda bi se i Ljubičić mogao vratiti u vezni red. Na poziciju zadnjeg veznog, zbog koje je i doveden iz Rapida...



Josip Šutalo vraća se za dva tjedna

Srednjeg braniča Boška Šutala uopće nije bilo na popisu igrača prijavljenih za nastup protiv Osijeka. Trener Ante Čačić ionako bi ga odmarao, no Šutalo se nakon utakmice u Bodu požalio na bol u lisnom mišiću, pa je ovih dana bio pod posebnim tretmanom i odvojeno je trenirao. U ponedjeljak bi trebao normalno vježbati s momčadi, tada će se znati je li se posve oporavio i hoće li kandidirati za utakmicu u srijedu.

Istaknimo da se Josip Šutalo dobro oporavlja nakon djelomičnog puknuća mišića prije mjesec dana protiv Škupija i trebao bi za otprilike dva tjedna konkurirati za nastup. U najboljem slučaju, dakle, može se očekivati da će Josip biti spreman za domaći okršaj s Rijekom (3. rujna).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 11:15