GLYN KIRK Afp
HRVATSKI KUP

Pobijedio je sport: Iz Splita prihvatili Dinamov zahtjev za odgodom važne utakmice, evo kad će se igrati

Split je pozitivno odgovorio na zahtjev Dinama i određen je novi termin ogleda u osmini finala kupa
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. studeni 2022. 21:40

Dinamo je, kao što vjerojatno znate, zatražio odgodu utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Splita, a u srijedu je klub s Parka mladeži na taj zahtjev i pristao, pa će se međusobni dvoboj Splićana i Zagrepčana za plasman u četvrtfinale Kupa odigrati 15. veljače 2023. na travnjaku Crvenih.

Plavi su kod trećeligaša (četvrti rang natjecanja) prvobitno trebali gostovati 9. studenoga, međutim, iz Maksimira su prema Parku mladeži uputili molbu za odgodom tog dvoboja, a o tome su obavijestili i Hrvatski nogometni savez. Početkom tjedna smo pisali kako su počeli razgovori sa Splićanima oko odgode utakmice, zaključili smo da s time neće biti nikakvih problema, te da će do odgode kup-utakmice sigurno doći. Međutim, naknadno su nam stigle vijesti da su pregovori Dinama i Splita zapeli, te da više nije sigurno hoće li doći do odgode.

Prema našim izvorima, Split navodno u prvom trenutku nije imao ništa protiv odgode, a onda se društvo iz Parka mladeži ipak počelo predomišljati, što je, naravno, njihovo pravo. Jesu li se u međuvremenu pojavile neke druge okolnosti kad se radi o konačnoj odluci Splita ne znamo, isto kao niti to je li društvo iz Parka mladeži bilo pod nekakvim pritiskom da ne ide na ruku Dinamu. To, uostalom, nije niti bitno, kad se radi o odgodi utakmice moraju biti suglasna oba kluba. Kako god, čelništvo Splita na koncu je pristalo na odgodu, a povjerenstvo za kup-natjecanje, koje se ne želi i ne može miješati u pregovore dva kluba oko odgađanja susreta, za novi je termin njihove utakmice u osmini finala Kupa odredilo sredinu veljače 2022.

Inače, zapravo i nije bilo nekog pravog razloga za odgodu utakmice u Parku mladeži jer je Dinamo sinoć završio s ovogodišnjim europskim utakmicama, čekaju ga samo još dva prvenstvena ogleda, u Maksimiru protiv Šibenika 6. studenoga, te onda gostovanje na Rujevici 13. studenoga. Činjenica da su dečki Ante Čačića umorni i iscijeđeni nakon naporne polusezone i da bi zadnje kolo prije stanke zbog Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Rijeke željeli dočekati nešto odmorniji nije nekakva neoboriva činjenica zbog koje bi se odgađala kup-utakmica.

Linker
21. svibanj 2024 11:53