GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
IMPRESIVNA POSTAVA

Pogledajte kako prije početka HNL-a izgleda prva momčad Dinama, posebno intrigira jedan novi igrač

Hrvatski prvak novu HNL sezonu otvara u petak, utakmicom protiv Istre 1961 na Maksimiru (21.00)
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. kolovoz 2024. 06:20

Modri su u utorak trenirali poslijepodne, na programu su bile posljednje pripreme za start SuperSport Hrvatske nogometne lige protiv Istre 1961, koja je na rasporedu u petak navečer.

Na toj utakmici je ogromni fokus, za Modre je iznimno važno pobjednički krenuti u HNL. Pobjeda se nameće kao imperativ jer, nemojte zaboraviti, odmah u drugom kolu, nakon utakmice s Puljanima u Maksimiru, momčad Sergeja Jakirovića ima svoj prvi veliki derbi HNL-a ove sezone, gostuje u Opus Areni, a suparnik je ambiciozni Osijek.

Pozitivna energija

Ne samo to, žele Modri pobjeđivati i osvajati bodove u predvečerje play-offa za Ligu prvaka. Vrlo je važno u te okršaje, koji mogu donijeti plasman u najelitnije klupsko natjecanje, stići nabijen pozitivnom energijom i s velikim samopouzdanjem. A to se može samo tako ako se uspješno starta u HNL-u. Dakle, start domaćeg prvenstva na neki način određuje i Dinamov europski put.

Sergej Jakirović je kroz ove pripreme dobio odgovore na sva pitanja kad se radi o udarnom sastavu. Ili gotovo sve. Jasno, sastav koji će istrčati protiv Puljana nije sveto pismo jer do konca ljetnog mercata ima još dosta, traje sve tamo negdje do polovice rujna, tako da je moguće da će se s vremenom neke figure i promijeniti, karte promiješati. Netko će možda otići, netko doći. U utorak smo iz maksimirkog kluba dobili ovu rečenicu...

- Radi se u tišini...

Dakle, radi se na odlascima i dolascima, uskoro bi mogle stići neke informacije na tu temu. No, do tada se bavimo trenutačnim stanjem, onime što Jakirović sada ima na raspolaganju. Trenutačna udarna postava Modrih izgleda ovako: Nevistić - Ristovski, Theophile, Mmaee, Pierre-Gabriel - Sučić, Mišić - Pjaca, Baturina, Hoxha - Petković.

Primijetili ste da je Stefan Ristovski izbor na desnom boku, dok je Pierre-Gabriel preselio na lijevi bok. Takav izbor Jakirovića je zapravo priprema za play-off Lige prvaka. U tim utakmicama, koje će se igrati 20. ili 21. kolovoza, Jakirović želi imati stamenu obranu, ništa ne prepustiti slučaju, te se zato odlučio da na desnoj strani zaigra preiskusni majstor Ristovski. Pierre-Gabriel, koji se pokazao kao iznimno ozbiljan igrač, može igrati na obje bekovske pozicije.

Bez novosti s mercata

U tim ogledima play-offa, koji su toliko važni, Jakirović ipak manje vjeruje Japancu Ogiwari, koji zna imati problema s defenzivnim zadacima. Dok Modri i dalje tragaju za desnim krilom, tu poziciju će držati Marko Pjaca, koji je doveden kao lijevo krilo, ali odlično se može snalaziti i na desnom. Za razliku od Hoxhe, koji je ipak klasično lijevo krilo...

Ono što posebno intrigira jest start Marokanca Samyja Mmaeea, koji bi po najavama trebao biti jedan od stupova Dinamove obrane. Do sada se na treninzima, kako saznajemo, pokazao kao istinsko pojačanje. Gledali smo ga na pripremnim utakmicama protiv Vardara i Šahtara, djelovao je dosta dobro, ali za neke konkretnije zaključke ćemo morati pričekati, treba ga vidjeti sad kad starta “za ozbiljno”.

Kad se, pak, radi o transfernim novostima, i nema nekih novih vijesti. Ponuda za Petra Sučića još nije sletjela na maksimirsku adresu, također nema niti novosti oko mogućih dolazaka Marca Pašalića i Juana Cordobe. Naravno, sve se to brzo može promijeniti i to vas ne bi trebalo iznenaditi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 15:05