DAMIR KRAJAC Cropix
MOGUĆI SASTAV

Pogledajte što bi Jakirović mogao izvesti za spektakl u Münchenu: Promjena u prvih 11 i povratak starom receptu?

Dinamo u utorak igra prvu utakmicu Lige prvaka u novom formatu
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 16. rujan 2024. 09:03

Što će Sergej Jakirović pripremiti za Bayern pitanje je koje zanima sve navijače Dinama, poglavito nakon neuvjerljive predstave i poraza u derbiju. Jasno je da će svaki trener kazati da njegova momčad uvijek traži pobjedu, no jasno je da bi i bod na Allianz Areni bio velik kao kuća.

Kako do njega doći, kako postaviti sustav i koje igrače izabrati? To je pitanje na koje Jakirović traži odgovor, a hoće li ga pronaći, tek ćemo vidjeti. Prema svemu viđenom u derbiju, Jakirović se mora vratiti već isprobanom receptu. Eksperimenti nemaju mjesta u tako velikoj utakmici, to je sasvim jasno.

Što znači da bi u posljednjoj liniji mogli zaigrati (s desna na lijevo) Ristovski, Theophile, Mmaee i Pierre-Gabriel, naravno ispred sigurne "jedinice" Nevistića. U ovakvoj bi utakmici bilo pogubno staviti Pjacu na krilnog beka jer bi se od njega očekivalo da zaustavlja prodore primjerice hitronogog Comana, što on, ruku na srce, teško da može učiniti. Pomagati desnom beku može, ali glavna obrambena uzdanica uz aut liniju nikako ne može biti.

image

Josip Mišić

DAMIR KRAJAC Cropix

Izostanak Mišića u derbiju pokazao je koliko je on važan za Modre. Jakirović nije htio ništa riskirati protiv Hajduka, no gotovo sigurno bi se sad mogao vratiti u prvih 11 Dinama, gdje će zajedno sa Sučićem činiti okosnicu veznog reda. Ispred spomenutog dvojca rezervirano je mjesto za modru "desetku" Martina Baturinu, a za preostale tri pozicije konkurira pregršt igrača. Izgledno je da će taj trojac biti Pjaca, Petković i Hoxha premda Jakirović neće pogriješiti niti ako stavi Kulenovića u prvih 11. S obzirom na to da Dinamo vjerojatno neće imati previše loptu u nogama, ne bi na odmet bilo imati taktički discipliniranog, energičnog napadača koji će uz sve ono što se od njega očekuje pred protivničkim vratima, besprijekorno obaviti i defenzivni posao. U ovoj bi utakmici Kulenović mogao za Dinamo značiti više nego primjerice Petković, no svejedno je jasno tko će od spomenutog dvojca imati veću minutažu.

Kako god, u današnjem nogometu nije presudno s kojih ćeš jedanaest igrača započeti utakmicu jer s pet mogućih zamjena možeš promijeniti praktički pola momčadi. Zato i oni na klupi moraju zapeti kao puške čekati svoju priliku i pokazati se na najvećoj nogometnoj pozornici.

Potencijalni sastav Dinama za Bayern:

Nevistić - Ristovski, Theophile, Mmaee, Pierre-Gabriel - Mišić, Sučić - Pjaca, Baturina, Hoxha (Kulenović) - Petković

Linker
16. rujan 2024 09:04