Bogdan Mihajličenko

 GORAN MEHKEK Cropix
UPISAO DEBI

Pohvale za novo Dinamovo pojačanje: ‘Vidjelo se da je kvalitetan, ali trebat će malo vremena...‘

Igor Bišćan i Grigorij Babajan na press konferenciji su prokomentirali susret na Maksimiru
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. srpanj 2023. 23:02

Igor Bišćan pojavio se nasmijan pred novinarima jer prolaz drugog pretkola Lige prvaka je gotovo siguran, a to je prvi značajan posao koji je obavljen u novoj sezoni.

- Čestitam igračima na odličnoj utakmici i dobrom rezultatu s kojim možemo mirnije na dalek put i igrati utakmicu na umjetnoj travi, vjerujemo u prolaz. Bili smo dobri, strpljivi, nismo im dali da dišu, s vremenom smo bili sve opasniji, a kad smo zabili ubacili smo u brzinu više, bili opušteniji i efikasno završili utakmicu - kazao je Bišćan.

Je li standing-ovation bio oproštaj Ivanušeca od publike?

- Ne znam ništa o transferima, a zaslužio je to, prvi mu je hat-trick u dresu Dinama, fenomenalne golove je dao, on se razvija do najviših nogometnih razina i dosegnut će ih. Cijela je momčad bila kombinatorna, stabilni smo bili u obrani i nismo im dopustili kontre. Sve je bilo jako dobro.

Je li to Dinamo kakav ćemo gledati ove sezone?

- Ne možemo na temelju jedne utakmice ili jednog dijela utakmice donositi definitivne zaključke, nastojimo igrati određeni stil nogometa, to je s obzirom na profil igrača koji imamo najbolje. Nije pola sata djelovalo da ćemo otići na uzvrat s opipljivom prednošću, trebalo je malo vremena, ali boriti smo se, ne odustajemo. I protiv Hajduka je bilo dobro, i tada se činilo da će igra donijeti rezultat. Volio bih da je to Dinamo kakav će biti ove sezone, ali nešto će se pitati i protivnike, možda ćemo se već u Puli mučiti pa to možda neće tako uvjerljivo izgledati i već će biti kritike...

Što će promijeniti u Puli?

- Nećemo ići u Astanu s mišlju da je sve gotovo jer nije gotovo, prije toga će igrači koji manje igraju u Puli dobiti određenu minutažu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Koliko ga veseli raznovrsnost akcija i načina na koje su zabijali?

- To je jako dobro. Zato smo i probili blok. Bili smo prisiljeni igrati strpljivo, pokušavali smo igrati kroz kombinatoriku, pa udarcima iz daljine... Moharrami je ponovno bio jako dobar, dali smo preko njega gol z kontre. Postao je bitan igrač, donosi konkretne doprinose, defenzivno je jako stabilan...

Kako je vidio debi Mihajličenka?

- Vidjelo se da je kvalitetan. Gleda ispred sebe, prepoznaje situacije, ima konkretan pas. Trebat će malo vremena, odradio je jedan trening i moramo ga što prije dići na razinu na kojoj može biti.

Hoće li Ristovski ostati stoper?

- Kombinirat ćemo. Moharrami je stvarno jako dobar, bila bi šteta da ne daje doprinos, Ristovski se dobro snalazi na stoperu, a i Perić je kvalitetna varijanta, bio i bit će. Vidjet ćemo u Puli tko će igrati.

Je li zadovoljan igrom u drugom dijelu jer mogli su dati još koji gol da su malo stisnuli?

- Slažem se, ako ću biti prekritičan reći ću da smo trebali dati još jedan gol jer dobro smo ih uzdrmali, nije više bilo čvrstog bloka. No, dobro, 4:0 da mi je netko ponudio prihvatio bih. Ne možeš ni svaku šansu zabiti.

Bulat daje opasne centaršuteve iz kornera? Hoćete li poraditi postavkom igrača pred vratima da se zabija više pogodaka?

- Nismo ga slučajno odredili. Dosta se toga pripremi, pogodili smo gredu nakon kornera. Marko s distribucijom iz kornera daje kvalitetu. Razmislit ćemo o blokovima i svemu što može pomoći da budemo efikasniji kod kornera - zaključio je Bišćan.

Trener Astane Grigorij Babajan prokomentirao je:

- Znali smo da je Dinamo jaka i izbalansirana momčad, vidjela se njegova kvaliteta. Puno smo im dopustili u igri, nisko smo stajali, a nakon prvog gola smo izgubili koncentraciju. Pokušali smo poboljšati igru, ali Dinamo je bio jači.

Vidi li šanse za uzvrat?

- Moramo se snaći i naći snage te napraviti određene promjene. Nadamo se uspjehu, barem da ostavimo bolji dojam u drugom susretu.

Vjeruje li da mogu napraviti čudo?

- Potrudit ćemo da dignemo igrače, imat ćemo podršku navijača te očekujem dobru igru. U nogometu nikad ne treba prognozirati.

Kako ocjenjuje Čondrića i Tomasova?

- Puno je toga dobroga obranio Čondrić, ali bili su oštri udarci i neki su prošli. Tomasov nije u svemu bio najbolji, no vidjelo se da se trudi, da se želi dokazati pred hrvatskom publikom. Naravno da je mogao i bolje.

Zašto je Astana potonula u posljednjih deset minuta prvog poluvremena?

- U pet minuta pala su tri gola, to je djelovalo na igrače, na njihov elan i koncentraciju - završio je Babajan.

Linker
07. svibanj 2024 01:49