DAMIR SENCAR Afp
DAN D JE - SUBOTA!

Poraz Dinama od Osijeka ponovno bi rasplamsao euforiju u Splitu! Čačića mami europsko proljeće, ali...

Koliko god se Dinamo činio nedodirljivim, u Osijeku se Čačić rješava jednog mogućeg konkurenta
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. listopad 2022. 14:49

Dinamo bi se sljedeće srijede s pobjedom u Londonu vjerojatno domogao trećeg mjesta u skupini i europskog proljeća. Što bi bio još jedan fantastičan rezultat za Modre, još jedan - kako bi Čačić rekao - veliki bonus.

Dinamo, međutim, u subotu u Osijeku igra važnu HNL utakmicu. Svaka je HNL utakmica važna, stalno ističe Čačić, a dodatno je važna ona koju igraš protiv izravnih konkurenata u borbi za trofeje. Osijek je to bio prethodne dvije sezone, u ovoj nije tako konkurentan, ali ako bi se u subotu domogao tri boda može se vratiti u igru.

Derbi u Gradskom vrtu pomno će se pratiti i s Poljuda. Hajduk ima svoju računicu. Danas poslijepodne pobijedi Goricu, u subotu Dinamo izgubi u Gradskom vrtu, u nedjelju Hajduk slavi protiv Lokomotive i evo ga na samo dva boda od Modrih. S utakmicom više, ali koga briga. Jasno vam je da bi takav rasplet ponovno rasplamsao euforiju u Splitu i Dalmaciji, a Hajduk je na krilima takve euforije proljetos umalo stigao do naslova.

image

Zagreb, 251022.
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola Lige prvaka E skupine, GNK Dinamo - AC Milan.
Na fotografiji: Dario Spikic, Bruno Petkovic, Mislav Orsic, Josip Drmic.
Foto: Damir Krajac/CROPIX

DAMIR KRAJAC Cropix

Ante Čačić sjedi na trenerskoj klupi već više od 40 godina. I previše je iskusan da u svakoj situaciji ne bi ostao racionalan. Pobjeda u Londonu mora mamiti svakoga, budi ona i u Čačiću velike emocije i ambicije. Napokon, europsko proljeće jedina je misija koju kao Dinamov trener još nije ispunio. Ne sumnjamo da bi jako htio stati uz bok Nenadu Bjelici, Zoranu Mamiću i Željku Kopiću, kojima je to posljednjih godina polazilo za rukom.

Međutim, Čačiću je Osijek važniji od bodova, slave pa i milijuna eura koje donosi pobjeda u Londonu. Koliko god se Dinamo činio nedodirljivim na HNL terenima, u Osijeku se Čačić rješava jednog mogućeg konkurenta u borbi za naslov, a onog iz Splita, kojeg najviše prati, ostavlja na distanci koja Modrima jamči miran zimski san.

Tri boda u Gradskom vrtu stoga su imperativ koji će Čačić staviti pred igrače, jer je svjestan da su sada umorni i prazni nakon teškog stradanja protiv Milana. I inače su umorni jer su odigrali daleko više utakmica od sva tri suparnika koje imaju u Ligi prvaka. Dinamo ih je odigrao 26, a Milan - 16. Ogromna je to razlika, koliko god HNL bio ispod razine Serie A.

Zato će Čačić u Gradskom vrtu složiti odlučnu momčad koja će doći pobijediti, a ne čuvati se za Chelsea. Jer zna da bi svaki drugi pristup mogao završiti s prvim prvenstvenim porazom u sezoni. Na Poljudu ga je izbjegao, no ponovi li Dinamo onakvu igru, teško će uzdignute glave proći kroz Osijek.

A Chelsea će doći na red nakon Gradskog vrta. U Londonu igrači neće tražiti dodatni motiv, svaki će od njih dati sve što ima u sebi kako bi bio dio senzacije i nove sjajne priče maksimirskog kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 07:29