Tomislav Ivković

 SRDJAN VRANCIC Cropix
OŠTAR ISTUP

Poruka legende bez dlake na jeziku: ‘Tko bi uopće smijenio Jakirovića? Tko u Dinamu išta zna o nogometu?‘

Analitičar HRT-a Tomislav Ivković jasno je rekao što misli o stanju upravljanja na Maksimiru
Piše: SNObjavljeno: 13. studeni 2023. 07:30

Remijem na Rujevici (2:2) između Rijeke i Dinama završeno je 15. kolo HNL-a. Dvaput su gosti iz Zagreba vodili, no posljednji udarac na utakmici zadala je domaća momčad koja je preko Mateja Mitrovića izjednačila u 88. minuti dvoboja. Zanimljivo je iza toga bilo slušati razne komentare stručnih analitičara, a valja izdvojiti onoga kojeg je na državnoj televiziji (HTV) uputio Tomislav Ivković:

"Jakiroviću je sigurno muka, pogotovo kad mu ekipa primi golove kakve ne smije primiti, pionirske golove. Još bi prvi i prošao, ali drugi gol je stvarno došao u najgore moguće vrijeme. Vodiš 2:1, razmišljaš da ideš nekim drugim smjerom i onda gol. Međutim, moramo biti realni, Dinamo je u takvoj situaciji da ovaj bod donosi mir za igrače i lažni mir za klub", kazao je nekadašnji vratar.

Bio je to tek početak njegova izlaganja, u kojem je ključno pitanje zapravo postavio voditelj emisije Stadion, Marko Šapit:

"Dosta je jasna stvar da bi, da je Rijeka zabila još jedan gol u završnici, bila tema treba li Jakirović ostati trener Dinama? Nakon ovih 2:2, čisto sumnjam da će to netko pitati"

"Daj mi reci ti sada, tko će ga mijenjati?", uzvratio je Ivković protupitanjem

Nakon još jedne Šapitove replike, Ivković se dotaknuo i bivšeg člana uprave, Darija Šimića:

"Tko će tamo reći ‘ajmo ga mijenjati‘? Tko to tamo zna nešto o nogometu? Tko je od njih tamo imao neku funkciju da je mogao odlučivati kao što je imao Bjelica, Zoran Mamić, Zdravko Mamić, nebitno? Ljudi, krenite od sebe. Počistite tamo što treba čistiti, dovedite ljude koji znaju raditi. Ima ljudi, samo treba znati što želimo. Ovo preko noći ‘daj stavi ovoga zato što ga je stavio ovaj ili onaj‘, od toga nema ništa. Šimića su doveli pa je pobjegao. Jer nije znao s kime će pričati o čemu, jer je došao nespreman i nije imao na papiru koji mu je posao. Svatko bi izgorio. Njegova je greška što je došao i nije imao na papiru o čemu on odlučuje. Nije imao, pojeli su ga i to je to. To je sve davno trebalo biti sređeno. Dinamo radi protiv sebe. Dinamu ne treba neprijatelj. A to ti je najgore. Nema goreg za klub", rekao je Ivković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 01:52