RONALD GORSIC Cropix
SKUP PORAZ

Potres u Londonu nakon senzacije Dinama! Thomas Tuchel dobio otkaz u Chelseaju

Pobjeda Modrih skupo je koštala njemačkog stratega na klupi engleskog velikana
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2022. 11:14

Thomas Tuchel (49) nije imao sreću kakvu je imao Jose Mourinho kad ga je Dinamo u Maksimiru prije godinu i pol dana samljeo s 3:0. Portugalac je tada ostao na klupi Tottenhama, za razliku od njemačkog trenera koji je odmah dobio otkaz. Vlasnik kluba Amerikanac Todd Boehly (48) uživo je pogledao utakmice iz maksimirske svečane lože i očito mu je prekipjelo.

Chelsea stoji loše u prvenstvu, u Ligi prvaka se obrukao, a ljetos je vlasnik u momčad uložio 300 milijuna eura. Amerikanac mu to nije mogao oprostiti, iako nije baš da Amerikanci u svojim nacionalnim sportovima imaju običaj mijenjati trenera tijekom sezone.

Thomas Tuchel za vikend je trebao jubilarni 100. put voditi Chelsea kao trener. Ostat će zapisano da je u svibnju 2021. odveo Chelsea do titule osvajača Lige prvaka. Osvojio je nakon toga i UEFA Superkup, kao i Klupsko prvenstvo svijeta. u 99 utakmica upisao je 62 pobjede, 19 remija i 18 poraza. Međutim, u ovu sezonu ušao je sa samo tri pobjede i čak tri poraza u tek sedam utakmica. Jako loše za takvu momčad...

- Izražavamo zahvalnost Tuchelu i njegovom stožeru na svim njihovim naporima za vrijeme provedeno u klubu. Ostat će upisan u povijest Chelseaja nakon osvajanja Lige prvaka, Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva. Novi vlasnici kluba su tu 100 dana i vjeruju da je pravo vrijeme za ovu tranziciju - stoji u priopćenju Chelseaja.

Otkaz dobio i trener Leipziga Domenico Tadesco

RB Leipzig smijenio je trenera Domenica Tedesca nakon domaćeg poraza od Šahtara na otvaranju Lige prvaka.

Bundesligaš je u utorak navečer izgubio 4-1 na domaćem travnjaku i taj se rezultat, kao i razočaravajuće otvaranje domaće sezone, pokazao kobnim za Tedesca.

Talijanski trener (36) bio je na čelu kluba od prosinca prošle godine, te je vodio Leipzig do uspjeha u prošlosezonskom Njemačkom kupu te polufinalu Europske lige, gdje je poražen od Rangersa.

Međutim, dobili su samo jednu od prvih pet utakmica u Bundesligi ove sezone, pretrpjevši poraze na gostovanju kod Union Berlina i Eintrachta iz Frankfurta, a užasan početak njihove europske avanture protiv Šahtara u utorak, doveo je do konačnog razlaza Tedesca i Leipziga.

Izvršni direktor Leipziga Oliver Mintzlaff je rekao:

‘Odluka o puštanju Domenica Tedesca bila nam je vrlo teška. Odigrali smo uspješnu drugu polusezonu s Domenicom prošle godine i plasirali se u Ligu prvaka. Osim toga, osvojili smo prvi veliki naslov s DFB kupom i tako odigrali najuspješniju sezonu u povijesti našeg mladog kluba.‘

Vodstvo Leipziga je najavilo da će vrlo brzo objaviti ime novog trenera, a favorit za preuzimanje te funkcije je Marco Rose, kojeg je Borussia Dortmund otpustila na koncu prošle sezone.

Linker
25. travanj 2024 05:02