Uviđaj na mjestu sukoba navijača Dinama i AEK-a gdje je ubijen grčki navijač

 RONALD GORSIC Cropix
OTKRIO DETALJE SUKOBA

Potresno svjedočanstvo grčkog navijača: ‘Ne mogu vjerovati da sam ovo preživio, samo čudom sam živ‘

Grčki su portali preplavljeni izjavama svjedoka čije ispovijesti pune stranice lokalnih medija
Piše: SNObjavljeno: 11. kolovoz 2023. 06:09

Nova svjedočanstva izlaze na vidjelo nakon krvavih nereda hrvatskih i grčkih navijača koji su se zbili u Ateni u noći s ponedjeljka na utorak kada je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a.

Jedan se očevidac ondje u metežu našao zajedno sa svojim sinom te je za grčke medije izjavio:

- Ne mogu vjerovati da sam ovo preživio. Oni su došli ovdje ubijati, a ja sam samo čudom živ.

Objašnjava da su i njega bijesno napali hrvatski huligani, a nekoliko metara dalje smrtonosni je udarac zadobio je 29-godišnji Michalis Katsouris.

- Otišao sam po dvije karte. Poveo sam sina i stigli smo u Novu Filadelfiju. Odjednom ih je moj prijatelj vidio kako dolaze trčeći. Sina su odveli moji prijatelji, a nas su počeli tući. - izjavio je ozlijeđeni muškarac.

- Imali su kacige i maske na licima. Udarali su me toliko da sam se onesvijestio. Nosili su pajsere, palice... Dobio sam i palicom po glavi te sam pao.

Ustanovili su mu ozljede nogu i lopatice, a dobio je i 10 šavova na glavi.

- Ne sjećam se ničega više osim ovoga što sam vam rekao. Čim ih se sjetim, odmah me počne hvatati jeza. Mislim da je dovoljno i ovo čega se sjećam. Zaustavite ovo nasilje. Grčka kao kolijevka civilizacije ne zaslužuje takve scene. Kako im je uopće dopušteno da dođu ovamo? Da 200 ubojica dođe i izvede takav ubojiti napad na nas? - zavapio je.

Progovorio je i u vezi stradalog Michalisa.

- Poznavao sam ga osobno. Bio je sjajan dečko. Želim izraziti najdublju sućut njegovoj obitelji. Pamtit ću ga dok sam živ.

Linker
20. svibanj 2024 13:45