Ante Čačić

 RONALD GORSIC Cropix
TKO ĆE U NAPAD?

Potvrdile su se crne slutnje za Dinamo - Čačić će možda morati posegnuti za otpisanim napadačem

Teško je očekivati da će Petković biti spreman za najveći derbi 26. veljače.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. siječanj 2023. 12:53

Čekalo se jučer s velikim nestrpljenjem što će pregled magnetskom rezonancom kazati o Bruni Petkoviću. Nije trebalo dugo čekati, već tijekom prijepodneva, oglasili su se iz kluba:

- Nakon odrađene dijagnostike ozljede utvrđeno je da Bruno Petković ima kontuziju mišića natkoljenice. Odmah po završetku pretraga igrač Dinama krenuo je u proces rehabilitacije u trajanju od nekoliko tjedana, a ovisno o tijeku oporavka znat će se period mogućeg povratka.

Optimistična špekulacija

Dakle, iz službene informacije iz kluba jasno jest da je povratak hrvatskog reprezentativca na travnjak zapravo velika nepoznanica. “Nekoliko tjedana” može značiti manje od mjesec dana, mjesec dana, više od mjesec dana... S tim da se nikako ne smije smetnuti s uma da se tu govori o razdoblju rehabilitacije, nakon koje se tek treba uhvatiti prava forma da se može govoriti o potpunom i adekvatnom povratku. Nitko odmah nakon procesa oporavka ne može odmah na teren, nitko odmah ne može biti u formi. Špekulira se da bi se Petko mogao vratiti u plavu momčad za derbi s Hajdukom, koji je na rasporedu 26. veljače u Maksimiru, ali nama se čini da je to previše optimistična špekulacija. Biti spreman za veliki derbi nakon rehabilitacije od nekoliko tjedana? Hm, ne čini se kao ozbiljna opcija. No, nikad ne reci nikad, svako organizam ima svoje razdoblje oporavka, netko se oporavlja brže, netko sporije. Valja pričekati još nekoliko dana kako bi se vidjelo kako se stvari odvijaju s ozljedom modrog napadača. Jer s obzirom na jačinu udarca, vjerojatno oteklina još nije posve splasnula, pa se i ne može baš skroz utvrditi što će se zbivati.

Modri će tako na startu nastavka prvenstva biti hendikepirani. Petkovića sigurno neće biti u utakmicama s Goricom, Lokomotivom, Slavenom Belupom, Istrom 1961 i Varaždinom... A onda je na programu vječiti derbi s Majstorom s mora.

Hoće li Dinamo, s obzirom na Petkovićevu ozljedu krenuti s opcijom povlačenja Sandra Kulenovića s posudbe? U ovom trenutku se još o tome ne razmišlja, pričekat će se još neko vrijeme, kako bi se posve utvrdilo kako se Petković oporavlja. Jer vraćati Kulenovića u situaciju u kojoj bi se Petko zaista mogao vratiti za nekoliko tjedana, ipak ne bi imalo smisla. O svemu će konačnu odluku donijeti Ante Čačić.

Ciljevi su jasni

Svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će Modri startati na proljeće bez svoja dva najbolja strijelca, Oršića koji je otišao u Southampton i Petkovića koji je ozlijeđen. Dakle, Čačićeva momčad u borbu za naslov prvaka kreće bez dvojca koji je srušio Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru! Sjećate se sigurno one asistencije Orše i pogotka Petka u 117. minuti... Za onih 1:1 koje je kasnije Livaković pretvorio u to veliko polufinale. Inače, kad smo već kod Čačića, on se oglasio nakon što je službeno postao trener i sportski direktor.

- Naravno da sam ponosan na to što smo i službeno zaokružili ovu priču iako funkcija sportskog direktora neće suštinski mijenjati način funkcioniranja našega sportskog sektora jer smo i dosad sve radili uz zajedničke analize i dogovor. Nastavljam, dakle, raditi kao i dosad i maksimalno smo usredotočeni na nastavak sezone. Ciljevi kluba su jasni, dvostruka kruna i plasman u skupinu UEFA natjecanja iduće sezone, a naša je želja, naravno, nova Liga prvaka. Imamo jako kvalitetnu momčad, sjajne pojedince na svim pozicijama i vjerujem da će sve biti onako kako smo zacrtali. Prijelazni rok još traje, vidjet ćemo hoće li biti nekih promjena, struka će svakako donijeti najbolje moguće odluke za klub i našu momčad - kazao je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 15:45