Otto Barić mlađi i Velimir Zajec

 Cropix
SUBOTA ZA PAMĆENJE

Povijesni dan za Dinamo. U Maksimiru se održavaju izbori, čija lista ulazi u Skupštinu?

Velimir Zajec ili Otto Barić junior sučelit će se Mirku Barišiću na Skupštini
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 07:14

U subotu će se održati dugo najavljivani izbori za Skupštinu GNK Dinamo. Pravo glasa imaju svi punoljetni članovi kluba koji su to bili u prošloj kalendarskoj godini i imaju važeće članstvo u trenutku izbora. Za izbore su prijavljene tri kandidacijske liste, dvije su u prvoj izbornoj jedinici s 25 kandidata (plus pet zamjenika):

- lista broj 1, Dinamo iznad svih, nositelj koje je Otto Barić

- liste broj 2, Dinamovo proljeće, nositelj koje je Velimir Zajec.

Brojni kandidati

U drugoj je izbornoj jedinici lista na čelu koje je aktualni Dinamov predsjednik Mirko Barišić. Zasad je na toj listi 86 imena i u subotu će se održati sjednica Izvršnog odbora kluba, na kojoj će tajnim glasanjem biti izabrano 35 kandidata (plus pet zamjenika) za ulazak u novu klupsku Skupštinu.

Nova će Skupština imati 60 zastupnika, a članovi će, podsjetimo, izabrati jednu od ponuđene dvije kandidacijske liste s 25 kandidata (prva izborna jedinica), dok će preostalih 35 kandidata za novi saziv Skupštine dati lista Mirka Barišića, koji se tako kandidirao za još jedan predsjednički mandat. Nositelji lista Dinamo iznad svih i Dinamovo proljeće, Otto Barić i Velimir Zajec, ujedno su i kandidati za predsjednika, jedan od njih dvojice sučelit će se Barišiću na Skupštini u novom sazivu, na kojoj će glasanjem svih zastupnika biti izabran novi klupski predsjednik.

Izbori će se održati u subotu online i fizičkim glasanjem, početak je u 9 sati, a glasanje će biti zaključeno u 19 sati.

Veća demokracija

U petak su se oglasili predstavnici liste Dinamo iznad svih, u svom su priopćenju između ostalog napisali:

- Ovi su izbori povijesni iskorak prema većem i značajnijem utjecaju članova i navijača na buduće upravljanje klubom. Ponosni smo na to što smo u kratkom vremenu uspjeli formirati listu neovisnih, životno realiziranih dinamovaca, kojima je Dinamo način života, a Maksimir drugi dom. Većina nas je kada je to trebalo znala tko smo i gdje pripadamo, i svojim osobnim doprinosom smo istinski živjeli onaj poznati “...neka živi Dinamo i majka Hrvatska...” U ovom izbornom procesu smo smetali mnogima, ali nas to nije spriječilo da svojim programom, prijedlozima konkretnih rješenja i definicijom prioriteta, prezentiramo svoj pogled na transparentan, afirmativan, uključiv, sportski uspješan, financijski i organizacijski stabilan Dinamo. Zahvaljujemo na velikoj podršci koju je naša lista dobila u ovoj kampanji i korektnom izvještavanju većine medija. Žao nam je što preostala dva kandidata za predsjednika Dinama nisu prepoznala važnost zajedničke prezentacije naših programa i ideja jer bi samo tako članovi kluba i zainteresirana javnost dobili jasan uvid u način na koji bi svatko od predsjedničkih kandidata vodio Dinamo. Nadamo se da će idući izbori pokazati veću i stvarniju demokraciju od ove koja je sad pokazana. Pozivamo sve članove Dinama koji na to imaju pravo da izađu na izbore.

Izađite i dajte glas listi br. 1, snažnom timu neovisnih Dinamovaca, na čelu s Ottom Barićem, našim kandidatom za predsjednika” - ističe se u priopćenju.

U ime liste Dinamovo proljeće, predsjednički kandidat, Velimir Zajec, kaže:

- U subotu će upravo oni zbog kojih Dinamo postoji, a to su naši navijači, naši članovi, imati priliku odabrati 25 ljudi u Skupštini. Proteklih tjedana pokazali su veliku odanost klubu puneći stadion nekoliko puta, a sada imaju priliku pokazati još jednom da žele još bolji, napredniji Dinamo. Pozivam sve članove s pravom glasa da izađu na izbore i daju podršku kandidatima s liste Dinamovo proljeće čiji sam nositelj.

Afirmativna kampanja

Zajec je u nastavku istaknuo sljedeće:

- Vjerujem da smo u proteklih mjesec dana kampanje kroz javne istupe pokazali iskustvo, znanje i viziju vođenja kluba koji svi jako volimo. Meni je osobno Dinamo dao sve i želim mu vratiti i vjerujem da to mogu s ovim ljudima koji su kroz afirmativnu kampanju prezentirali vrlo ozbiljan, ambiciozan program iza kojeg su stali svojim imenima i karijerama. Hvala svim medijima koji su korektno pratili kampanju, konkurentima s druge liste koji su isto tako pokazali da Dinamu treba novi statut, te naravno, Bad Blue Boysima, na jasnoj podršci. Važno je da svaki član Dinama shvati ozbiljnost i ne propusti odlazak na glasanje, glasajte za listu broj 2 Dinamovo proljeće - rekao je Zajec.

25

člana Skupštine dat će ili Barićeva ili Zajecova lista

35

člana Skupštine dat će lista predsjednika Mirka Barišića

Linker
21. srpanj 2024 08:23