Jesus Navas

 JEAN CATUFFE Dppi Via Afp
VELIKO POJAČANJE

Povratak rekordera: Čovjek s čak 586 nastupa za Sevillu vraća se nakon teške ozljede baš za Dinamo!

Igrač koji je četiri sezone proveo u Manchester Cityju nije igrao tri i pol mjeseca. Sad je spreman
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. veljača 2022. 14:13

Igrači Seville nedjeljnim su treningom počeli pripreme za četvrtak i prvu utakmicu play-offa Europske lige, prvih 90 minuta ogleda s Dinamom protiv kojeg će tražiti mjesto među 16 najboljih u drugom po kvaliteti europskom klupskom natjecanju.

- Tko želi osvojiti Europsku ligu? - tom je frazom klub iz Andaluzije na društvenim mrežama u nedjelju pozdravio povratak radu dugo ozlijeđenog Jesusa Navasa.

Nije nekadašnji ofenzivac, danas 36-godišnjak koji pod trenerom Julenom Lopeteguijem s kapetanskom vrpcom oko ruke posao odrađuje na desnom beku, igrao tri i pol mjeseca. Ozlijedio se još u Ligi prvaka, bio je 2. studenoga 2021. kad je ranije morao izaći iz igre zbog ozljede protiv Lillea. Propustio je igrač koji je u karijeri još igrao samo za Manchester City (od 2013. do 2017.) posljednjih 19 utakmica svojeg kluba i tom bi nizu u četvrtak mogao doći kraj.

Uvjerljivi rekorder po broju nastupa za Sevillu s čak 586 odigranih službenih natjecateljskih utakmica osjeća se sve bolje, trenira već desetak dana i Dinamo bi mogao biti njegov prvi suparnik nakon duge stanke.

Desni bočni u izostanku Navasa najčešće je bio 25-godišnji Argentinac Gonzalo Montiel, koji je prošlog ljeta za 11 milijuna eura doveden iz River Platea i Sevillin je zalog za budućnost.

No, kad je Navas bio zdrav, figurirao je kao njegova pričuva, a za Sevillu je oporavak kapetana došao u pravo vrijeme jer se Montiel prije devet dana i ozlijedio. Na utakmici s Osasunom morao je iz igre izaći već u 6. minuti, tako da argentinski reprezentativac nije bio u kadru za posljednju utakmicu s Elcheom igranom u petak.

Sevilla je, inače, objavila i produljenje ugovora s jednim prvotimcem. Radi se o beku s druge, lijeve strane, još jednom argentinskom reprezentativcu Marcosom Acunom. Ovaj 30-godišnjak je iz lisabonskog Sportinga došao u rujnu 2020. godine, a sada je ugovor produljio do sredine 2025.

Acuna i Montiel su, inače, s po tri asistencije drugi najbolji asistenti Seville ove sezone u svim natjecanjima. Suigračima su po triput asistirali za pogotke, ispred su s asistencijom više samo još jedan Argentinac Lucas Ocampos, te bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić. Prijeti Sevilla sa svih strana, 19 igrača upisalo je barem jednu asistenciju, među njima je čak i vratar Bono...

Linker
18. svibanj 2024 12:24