Dominik Livaković, Danijel Zagorac i Dinko Horkaš

 MIGUEL MEDINA/AFP/PROFIMEDIA
BIVŠI DINAMOVAC ZA SN

‘Povratak u Dinamo je uvijek opcija, u životnoj sam formi i četiri derbija zaredom igrač utakmice!‘

‘Cijenim svoje kolege u Maksimiru, ali novi dolazak ne smatram riskantnim‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. listopad 2023. 08:38

U maksimirske odaje navratio je Darko Alegić, agent bivšeg vratara Dinama Dinka Horkaša (24), koji sjajno brani u Bugarskoj, za vodeću momčad Lokomotiv iz Plovdiva. Iz naših izvora saznali smo da je bilo razgovora o mogućnostima da Horkaš već ove zime - vrati u Dinamo! Nije bilo nikakvih zaključaka nakon tih razgovora u Maksimirskoj 128, ali priča je sama po sebi zanimljiva. Jer kroz maksimirske zidine se već i prije probilo da bi Modri mogli krenuti u potragu za još jednim vratarom već u zimskom mercatu, u fokusu je navodno vratar Rijeke, Nediljko Labrović. Međutim, saznajemo da Labrović ima i lukrativnih ponuda iz inozemstva, pitanje jest koliko bi Rijeka tražila za njega, sjetite se samo slučaja Matije Frigana... Ali da se u plavom domu nešto kuha kad se radi o dovođenju još jednog vratara je sigurno, makar Sergej Jakirović ima povjerenja u Ivana Nevistića i Danijela Zagorca. Okrenuli smo jučer broj Dinka Horkaša koji brani sjajno...

- Ovog trenutka sigurno branim u životnoj formi, u zadnja četiri derbija protiv Levskog, Ludogoreca, CSKA i Černog Mora, sva četiri puta sam bio igrač utakmice bez obzira na konačne rezultate. Svakako da prvo mjesto na tablici također ima utjecaj na moje samopouzdanje kao i činjenica da mi nismo uopće favoriti i da na tim utakmicama protiv najjačih imam puno posla, a to volim - kazao nam je Horkaš.

image

Dinko Horkaš

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Prije nekog vremena bugarski mediji su naveli da je Horkaš dobio ponudu Ludogoreca, a također stigla mu je i jedna ponuda iz Japana. Ugovor s Lokomotivom ima rok trajanja do ljeta iduće godine, a sadašnji klub mu je ponudio produljenje istog.

- O ponudama iz Bugarske samo mogu kazati da sam ovo ljeto odbio jednu, jer sam želio potvrdu svoje kvalitete i vrijednosti i u ovom prvenstvu. Naime, po završetku prošlog prvenstva bio sam nominiran u top 10 igrača prvenstva što je za mene bila velika čast i, da se ne lažemo, veliko iznenađenje, ali također i potvrda kvalitete. Za igrača prvenstva izabran je kapetan Ludogoreca i reprezentacije Bugarske Kiril Despodov. Kad se radi o Japanu, moj zastupnik pitao je za mišljenje Mihaela Mikića koji je tamo igrao jako dugo i dobio povratne informacije o tom klubu. Ne bih želio spominjati ime japanskog kluba. Dok traje ovo prvenstvo do zime ne želim pričati o imenima klubova pa tako ni o Ludogorecu. Kad se radi o ponudi Lokomotiva, razmatrali smo novi ugovor ali smo financijski aspekt ostavili za kraj godine jer u ovom trenutku je izgledno da će me klub prodati ukoliko se poklope klupski i moji interesi.

No dobro, vaš agent je bio u Maksimiru i razgovarao o vašem povratku u Dinamo? O čemu se tu radi, zar biste željeli u Maksimir?

- Povratak u Dinamo za mene je uvijek opcija. Naravno, to ovisi o potrebama Modrih. Moj agent je bio u Maksimiru i obavijestio glavne ljude o mojim razmišljanjima. Tu se pita Dinamo, a ne ja...

image

Dinko Horkaš

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Zar vam ne bi bio preveliki rizik povratak u Dinamo? Modri imaju Ivana Nevistića, Danijela Zagorca, čuju se priče oko Nediljka Labrovića...

- Ne razmišljam o riziku. Imam samopouzdanje upustiti se u borbu s konkurencijom na jedinom mjestu koje je relevantno, a to je teren. Cijenim svoje kolege, ali nikoga se ne plašim. Da se plašim rizika ne bih svojevremeno raskidao ugovor dvije godine prije isteka i krenuo na put u nepoznato, izašao iz komforne zone ugovora u Maksimiru. Tražio sam svoj put afirmacije jer nisam više mogao čekati šansu pokraj Livakovića, čekati njegovu prodaju. Jako ga cijenim i poštujem kao i sadašnje moje kolege u Dinamu, ali u ovoj konstelaciji snaga ne smatram rizikom soluciju povratka u Dinamo. Znam svoje kvalitete i vjerujem u sebe.

Horkaš je zaključio...

- U ovom trenutku sam fokusiran na sebe i Lokomotiv, prvi smo na tablici, prošli smo i u Kupu bez šest standardnih prvotimaca. Slijedi nam gradski derbi za koji tjedan protiv Boteva, želimo se do zimske stanke zadržati na prvom mjestu. Nakon toga ću vidjeti što je najbolje za moju karijeru. Jako sam zadovoljan ovdje, ponio sam i kapetansku traku, ovih dana dajem puno intervjua, javnost me označila kao najboljeg golmana bugarske lige, govorim tečno bugarski jezik i samo želim da tako nastaviti dalje. Vrlo brzo ćemo vidjeti što će donijeti zimski mercato.

Linker
28. travanj 2024 18:47