Fran Brodić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NOVA OPCIJA U NAPADU

Povratnik među Modre: ‘Nisam pogriješio kad sam otišao iz Dinama. Očekujem golove, to je moj prvi zadatak‘

Nova lica u plavoj svlačionici, Fran Brodić i Moreno Živković, najavljuju nastavak sezone za SN
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. siječanj 2024. 14:39

Fran Brodić (27) i Moreno Živković (19) povratnici su u Dinamo. Samo što se jedan vratio nakon više od devet godina, a drugi nakon šest mjeseci. Napadač Fran je iz modrog kluba otišao u Club Brugge u rujnu 2014. godine, nakon toga igrao je za Royal Antwerp, Roselare, Cataniju, Reggianu, pa se vratio u Hrvatsku... Prvo u Kustošiju, nastavio je u Gorici, a konačno ga je Dinamo prije pola godina kupio od Varaždina i ostavio na posudbi. Početkom siječnja ga je vratio i sad je Brodić konačno opet doma.

Moreno je pak mladi stoper, velika Dinamova nada koja je sjajno odradila posudbu u Lokomotivi, trener Sergej Jakirović vidi ga kao prvog stopera, za drugo mjesto borit će se Theophile, Perić, Perković, možda Bernauer...

- Zadnji put sam s Dinamom bio prije više od devet godina na pripremama u Turskoj, u Beleku. Momčad se naravno mnogo promijenila, osim Ademija, on je uvijek tu, ha, ha, ha - prisjeća se Brodić

Kad ga pitamo što očekuje od proljeća, jasan je...

- Očekujem da se vratimo na prvo mjesto i osvojimo naslov prvaka. Od sebe pak očekujem da pomognem momčadi, da zabijam golove, to je moj prvi zadatak kao napadača. Znam da ću u Dinamu imati nešto manju minutažu nego u Varaždinu, ali toga sam bio svjestan. Konačno, Petković, Kulenović i ja možemo igrati i u sustavu s dvije špice.

Vrlo rano je otišao iz Dinama, kao jako mladi igrač. Misli li da je pogriješio, da bi mu bilo bolje da je ostao u Maksimiru, da bi sada karijera imala drukčije obrise?

- Ne, ne mislim da sam pogriješio. Imao sam dvije teške ozljede u Club Bruggeu koje su me izbacile s terena po šest mjeseci. A u takvom klubu se ne čekaju tako dugo ozlijeđeni igrači. Ne, stvarno mi nije žao što sam tada otišao u Belgiju, u neku ruku mi je i drago, stekao sam iskustvo, vratio se doma, prvo u Kustošiju, sad sam opet u Dinamu, ispala je sad za mene baš dobra nogometna priča.

Kaže da su mu prvi dojmovi nakon dolaska u plavu svlačionicu?

- Osjećam se kao da sam već duže vrijeme ovdje. Svi dečki su svima potpora, super je sve - zaključio je Fran Brodić.

image

Sergej Jakirović i Moreno Živković

Cropix

Moreno Živković je imao sjajnu polusezonu u Lokomotivi. Bilo je dosta pitanja oko toga treba li ga vraćati u Dinamo, ako neće igrati u udarnoj postavi.

- Ne zamaram se s time hoću li igrati svaku utakmicu i koliko ću igrati. Na meni je dati sve od sebe u svakom trenutku. Na treneru je odlučiti koliko ću dobivati prilika. Spreman sam na sve - kazao je Moreno u uvodu

Je li se nadao da će se nakon samo pola sezone vratiti u plavi dom?

- Nisam o tome uopće razmišljao. Trebao sam biti na posudbi godinu dana, nisam se zamarao time hoće li me Dinamo vratiti prije. U Lokomotivi mi je bilo odlično, igrao sam seniorski nogomet, bila mi je to odskočna daska za prilagodbu. Zato sam jako zahvalan Lokomotivi što mi je pružila šansu da se razvijam i učim od starijih igrača.

Rekao je nešto i o svom treneru u Lokosima, Silviju Čabraji.

- Trener Čabraja dosta posvećuje tjelesnom dijelu, kondicijskom tretmanu. Drži da mladi igrači trebaju shvatiti kako je seniorski nogomet mnogo intenzivniji, no teži nego juniorski. Moj trener u Lokosima me jako dobro spremio.

Kad se radi o proljetnom dijelu sezone, ima posve isto razmišljanje kao Fran Brodić.

- Očekujem da se na proljeće vratimo na prvo mjesto, da pobjeđujemo i na kraju osvojimo naslov prvaka.

Za kraj smo ga pitali što kaže tata Boris, bivši hrvatski reprezentativac na njegov povratak u Dinamo?

- Nije to bilo na njemu, sve je bilo na klubovima. Ja sam igrač Dinama, sad sam tu i nadam se uspjesima - zaključio je mladi Moreno Živković.

Brodićeva jesen za Varaždin

13 odigranih utakmica

942 minute na terenu

7 postignutih pogodaka

1 upisana asistencija

Živkovićeva jesen za Lokomotivu

11 odigranih utakmica

990 minuta na terenu

1 postignuti pogodak

0 upisanih asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 23:17