RONALD GORSIC Cropix
THEOPHILE-CATHERINE ZA SN

Povratnik na Maksimir otkriva: ‘Jakirović me nazvao i objasnio stvari. Titula? Ostaje tu gdje i pripada‘

Iskusni stoper prošlog je vikenda odlično odigrao povratničku utakmicu u dresu Dinama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. studeni 2023. 08:06

Bio je 28. svibnja 2023. godine, Dinamo je u posljednjem kolu prošlosezonskog prvenstva igrao protiv Gorice (4:1), Kevin Theophile-Catherine (34) ušao je u igru sedam minuta kako bi se oprostio od Dinamovih navijača. Nakon te utakmice smo napisali...

- Theophile je odigrao svoje posljednje minute za Dinamo.

Pogriješili smo. Nije... Vratio se Teo u prošlom kolu HNL-a protiv Lokomotive i bio je jedan od najboljih igrača na terenu.

- Za mene je bio odličan. On je igrač koji je ušao u povijest Dinama. Netko će o njemu govoriti pozitivno, netko negativno, ali dugo je u ovom klubu, došao je 2018. godine, veliki je profesionalac, čovjek koji je odgojio Joška Gvardiola i Josipa Šutala - kazao je nakon utakmice s Lokosima trener Modrih Sergej Jakirović.

Prošle sezone Theophile je odigrao za Dinamo samo 13 utakmica, na kraju sezone bilo je jasno da mu klub neće ponuditi novi ugovor, bilo je jasno da se na njega više ne računa. U plavom klubu promijenio je sedam trenera. Krenuo je s Bjelicom, završio je s Bišćanom, a u međuvremenu su ga vodili Jovićević, Krznar, Mamić, Kopić i Čačić. Sergej Jakirović mu je dakle, osmi trener u plavom domu. Kad se priča i piše o njemu, onda je sasvim jasno da je odigrao mnogo sjajnih utakmica za Dinamo, bio je uzor mladima, uživao je veliki respekt onih starijih, ali i svakog trenera koji ga je imao pod svojom komandom u Dinamu. Imao je i kikseva, naravno da će uvijek ostati u sjećanju ona utakmica sa Šahtarom, kad je u 90 i nekoj minuti laktom u svom šesnaestercu udario suparničkog vratara Pjatova i tim potezom spriječio Dinamo da se plasira u proljetni dio Lige prvaka. Pjatov je prije toga njega gurao i provocirao, VAR takve stvari ne registrira, Theophile se pokušao izvući iz klinča, pa je mahinalno zamahnuo.... I sve je otišlo k vragu. Ali, uvijek je bio stup plave obrane i njegov povratak u ovoj situaciji kad Dinamova obrana “štuca” je zapravo bingo za momčad i Jakirovića.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Kako je nakon toliko dugo vremena bilo igrati na Maksimiru? Što za vas znači povratak u Dinamo?

- Maksimir je moj drugi dom. Drago mi je da sam se vratio i da mogu pomoći svom klubu. Nisam to planirao kada sam odlazio, ali tako se poklopilo. Bilo je dovoljno da odradim dva treninga i osjećaj je kao da nikad nisam ni otišao - kaže Theophile u uvodu.

Odigrali ste jako dobru utakmicu, vašim povratkom ustabilila se obrana, kako je moguće da nakon što niste igrali sedam mjeseci budete u tako dobroj formi?

- Radio sam na sebi cijelo vrijeme. Htio sam nastaviti trenirati i igrati nakon odlaska tako da sam već imao plan treninga za razdoblje nakon odlaska iz Dinama. Nisam mirovao sedam mjeseci tako da se osjećam dobro. Sigurno da mi treba još nekoliko utakmica da uđem u ritam, ali zadovoljan sam. Kažem, igrao sam tu dugo i nemam problema s prilagodbom.

S kime ste i kako trenirali u vrijeme dok se niste vratili u Dinamo?

- Radio sam individualno. Ljeto sam proveo u Italiji u mjestu Merano. Poznato sportsko mjesto za detox i ostale stvari. Nakon toga trenirao sam i sa Stipom Marinom, našim kondicijskim trenerom u Dinamu s kojim sam odlično surađivao u klubu.

Kako je uopće išla vaša priča oko povratka u plavu svlačionicu, tko vas je prvi nazvao i rekao da se vratite? Jeste li razmišljali ili odmah rekli “da”?

- Trener Jakirović me kontaktirao i objasnio stvari. Porazgovarao sam sa svojom obitelji i nismo dugo razmišljali. U Zagrebu smo sretni i, ponavljam, drago mi je ako mogu pomoći momčadi.

Jeste li od dana kad ste napustili Dinamo, kad klub s vama nije produžio ugovor, imali ponudu nekog drugog kluba?

- Bilo je nekih ponuda, ali eto ispalo je da nisam otišao nigdje. Na kraju sam i sretan jer sam ponovno u svom klubu.

Iskusan ste igrač, ali jeste li možda imali tremu prije povratka na teren protiv Lokomotive. Ipak dugo niste igrali, jeste li se plašili kako ćete izgledati u natjecateljskoj utakmici?

- Ma nisam imao tremu. Previše sam iskusan da bih imao tremu. Pogotovo na svom Maksimiru gdje sam odigrao veliki broj utakmica, ali osjetio sam dozu emocije kada sam istrčao na teren.

Vara li nas oko ili ste dosta smršavili, izgubili nekoliko kilograma?

- Ma nisam izgubio kilograme nego sam fit, odnosno u dobroj sam fizičkoj spremi. Posljednju sezonu u Dinamu nisam igrao puno, bilo je i nekih ozljeda pa je teško bilo ostati u formi. Nisam baš mogao trenirati koliko sam htio.

image
RONALD GORSIC Cropix

Kako vam izgleda Dinamo u koji ste se vratili, koliko je različit od onoga kojega ste napustili?

- Pa ima novih igrača, ali generalno je sve isto. Isti ljudi u klubu i drago mi je da ih opet vidim. Dovoljno je da vidite kapetana Arijana Ademija i osjećate se kao doma. U nedjelju smo pokazali karakter i to je jako važno. Tako trebamo i nastaviti.

Utakmica s Lokomotivom je bila dramatična, koliko vam je bila važna ta pobjeda?

- Vidjeli ste po našem slavlju koliko nam je značila. Upravo ovakve utakmice mogu promijeniti sve. Upali smo u tu neku začaranu rupu. Nikako nas nije išlo, ali ova utakmica nas može i mora napuniti samopouzdanjem i vjerujem da ćemo nastaviti dalje s pobjedama.

Može li ovaj Dinamo obraniti naslov prvaka Hrvatske, proći dalje u Konferencijskoj ligi, ili mu pod hitno trebaju pojačanja?

- Siguran sam da će se klub dodatno pojačati na zimu, ali sam isto tako siguran da će naslov ostati u Zagrebu gdje i pripada. Ima Dinamo i dalje odličnih igrača ovdje. Trener je stigao u nezgodan trenutak. Sigurno će i njemu i svima nama biti još lakše kad odradimo zajedno pripreme. Što se tiče Europe, nažalost ne mogu igrati trenutačno jer nisam registriran, ali vjerujem da će dečki napraviti sve da prođemo skupinu i dati mi priliku da i ja zaigram u Konferencijskoj ligi - zaključio je Theophile.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 19:11