MARKO MRKONJIC Cropix
UZBUDLJIVE NOVOSTI

Pred Drmićem je tek sad vrijeme za dokazivanje, a interes za za napadača Osijeka u Maksimiru je sve glasniji

O svemu ovisi rasplet situacije o upravljačkoj strukturi u klubu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. prosinac 2022. 14:57

Dinamove pripreme su kao što znamo startale, dečki trenera Ante Čačića pripremaju se u Maksimiru, sve zasad ide po planu.

Najbitnije jest da se na momčad ne odraze svi ovi događaji u klubu, ove turbulencije kad se radi o upravljačkoj strukturi. Momčad se želi sačuvati, nitko ne želi da se o tome priča u svlačionici, da se bilo što komentira. Nakon sjednice Izvršnog odbora u ponedjeljak, mnoge stvari će biti jasnije, pa će i ta tema, barem se tako vjeruje, biti stavljena ad acta.

Kad se radi o mogućim transferima, nema još nikakvih novosti. Uostalom, to i jest očekivano, vijesti bi trebale stizati nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, možda već idući tjedan.

Važan siječanj

Rano je na startu priprema raspravljati o bilo čemu jer još slijedi dosta dana priprema, a one najvažnije održat će se u siječnju, u Rovinju. Startaju 3. siječnja, a tada će se igrati i neke dogovorene pripremne utakmice.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Ipak, nas posebno zanima kako će na proljeće igrati - Josip Drmić. Došao je u plavi dom kao veliko pojačanje, ali bez obzira na to što je njegov pogodak protiv norveškog predstavnika Bodo/Glimta donio maksimirskom klubu Ligu prvaka, nekako se više očekivalo od njega.

Drmić sredio koljeno

Međutim, Dinamov trener Ante Čačić je kod biranja centralnog napadača više povjerenja imao u Brunu Petkovića. Drmić je osim Norvežanima postigao pogodak i protiv Ludogoreca u Europi, a četiri puta poentirao je i u HNL-u, na startu sezone protiv Lokomotive i Slaven Belupa, a onda nije zabio od tog sudara s Farmaceutima, koji se zbio 23. srpnja ove godine, skroz do 6. studenoga kad je pogodio protiv Šibenika. Istina, zabio je i dva pogotka u Hrvatskom nogometnom kupu protiv Borinaca, ali...

Međutim, imao je Drmić problema s koljenom o kojima nije pričao. Saznajemo da je tijekom ove zimske stanke riješio te probleme koji su ga mučili, bio je u Münchenu gdje je sve sredio i Drmić bi na proljeće trebao biti posve zdrav i spreman za velika djela u dresu maksimirskog kluba.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Naravno, njegova minutaža ovisit će o možebitnom inozemnom transferu hrvatskog reprezentativca Brune Petkovića.

Iako, kao što smo kazali, nema službenih ponuda za Petkovića, neki menadžerski izvori nam tvrde da bi ih moglo biti vrlo brzo. Također, bit će i bitno hoće li Dinamo za Dionom Drenom Beljom u Gradski vrt, ta opcija iz dana u dan, tako nam barem kažu našu izvori, postaje sve izglednija.

Vruća priča

No, taj mogući dolazni transfer iz Gradskog vrta, kao i onaj mađarskog reprezentativca Laszla Kleinheislera, ovise i o tome kako će se rasplesti priča oko upravljanja zagrebačkim klubom, priča koja bi se po svemu mogla riješiti već ovoga ponedjeljka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:36