Božidar Šikić

 RONALD GORSIC Cropix
POJAČANJA NA KAJZERICI

Predsjednik Lokomotive potvrdio transfer iz Dinama i otkrio: ‘Doveli smo još jednog igrača‘

"Ojačali smo momčad, još kad Antolić uđe u pravu formu, sve će biti dobro", rekao nam je Šikić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. rujan 2024. 14:30

Nakon utakmice s Rijekom, trener Sergej Jakirović je svojim dečkima podario nekoliko slobodnih dana. U četvrtak se plavo društvo opet na Maksimiru okuplja na treningu. S obzirom da su dinamovci u reprezentativnim vrstama, Profa će na prvom treningu imati samo 13 igrača, ali će treninzima priključiti juniore. Ova reprezentativna stanka će dobro doći da se posve oporave Pierre-Gabriel, Ristovski i Ogiwara koji su bili vlasnici ozljeda. Inače, na društvenim mrežama, jer to je danas u modi, plavi dečki su objavljivali gdje su proveli ovih nekoliko slobodnih dana koje im je poklonio Jakirović. Recimo, Juan Cordoba je svoje mjesto za odmor pronašao na - Krku. Na moru je i trener Jakirović...

Pred sam kraj prijelaznog roka, Dinamo i Lokomotiva dogovorili su jedan posao. Luka Vrbančić odlazi na posudbu u gradskog suparnika.

- Luka nam dolazi na posudbu, treba još samo sve to potpisati. Vidjeti ćemo hoće li ostati na posudbi do zime ili do kraja sezone. Također, doveli smo još jednog igrača, radi se i Marku Pajaču (31) koji je igrao u Genoi. Radi se o bočnom igraču na lijevoj strani. Tako da smo sad ojačali momčad, kad još Domagoj Antolić uđe u pravu formu, sve će biti dobro - kazao nam je prvi čovjek Lokomotive Božidar Šikić.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Odlazak Luke Vrbančića iz Dinama u Lokose zapravo i nije neko veliko iznenađenje. Mladom igraču Modrih treba minutaža, a sasvim je razvidno da je ove sezone u plavom klubu ne bi imao previše. Ove sezone je odigrao samo devet minuta protiv Istre i 15 protiv Gorice. Vrbančić ima 19 godina, nema više prostora za sjedenje na klupi. Konačno, već je ove zime bio pred posudbom, trebao je u Istru 1961, ali ta priča se nije tako odvila. Sad će imati priliku u Lokosima, kod trenera Silvija Čabraje koji zna raditi s mladim igrača, imati će minutažu i za vjerovati jest da će napredovati. Svojevremeno je Vrbančić označen kao projekt kluba, ali nikako nije uspjevao uhvatiti dovoljno minuta, pa izgleda da je ovaj odlazak na Kajzericu dobar izbor za njegovu karijeru.

Odlaskom Vrbančića je zapravo zaključen ljetni prijelazni rok kad su Modri u pitanju. Napadač? Ako nešto uleti u zadnjem trenutku, ali teško da će se to dogoditi. Jakirović će ostati na dvije klasične špice, Petkoviću i Kulenoviću, ali u špici mogu igrati Pjaca, Cordoba, novi igrač Mbuku. Zbog toga u plavom domu i nisu inzistirali na dovođenju napadača ‘reda radi‘.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:33