VOJKO BASIC Cropix
DINAMOVA RAČUNICA

Predsjednik u Zagreb stiže samo zbog Petkovića, ali spomenuta ponuda za autora povijesnog gola je - smiješna

Pojedini turski portali pišu kako bi sljedeći tjedan u Zagreb mogao doći predsjednik Trabzonspora...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. svibanj 2023. 18:07

Igor Bišćan želi da Bruno Petković predvodi napad Dinama i u sljedećoj sezoni, a posebno mu je to bitno u europskim kvalifikacijama, ali status reprezentativnog napadača nije riješen i otvoreno je nekoliko varijanti.

Petkoviću ugovor s Dinamom istječe u ljeto 2024. godine, Trabzonspor i njegov trener Nenad Bjelica ozbiljno su zainteresirani da ga dovedu u svoje redove, međutim prave ponude koja bi zadovoljila hrvatskog prvaka zasad nema. Pojedini turski portali pišu kako bi sljedeći tjedan u Zagreb mogao doći predsjednik Trabzonspora Ertugrul Dogan, no to su sve još neslužbene priče za koje nema potvrde. Iz Dinama se može čuti kako je točno da je Trabzonspor zagrizao i ništa više od toga.

Za koliko bi ga bili spremni prodati danas je enigma, ali čelnicima Modrih i treneru Igoru Bišćanu pred očima je samo jedan cilj - sljedeće sezone imati bolju momčad nego što je sadašnja! Za to igrač kao što je Bruno Petković mora ostati ili mu se mora naći odgovarajuća zamjena. Bišćan je nekidan u intervjuu za Media servis bio jasan:

- Nedostaje nam netko tko će zabijati dovoljnu količinu golova da oplemenimo posjed lopte pa i mnoge šanse koje stvaramo. Bruno dugo nije bio s momčadi, sad se vratio, trebat će mu nekoliko utakmica da uhvati formu, poslije ide reprezentacija i nakon toga nadam se da će on biti taj. Ukoliko se ne dogodi nešto po pitanju odlaska.

image

Stjepan Deverić i Bruno Petković

RONALD GORSIC Cropix

Dinamova je računica jasno – Bišćan vjeruje u Petkovića, njegovu kvalitetu i iskustvo, a ako ga i prodaju to mora biti za cifru za koju će moći kupiti vrsnog napadača. Nećemo se nabacivati s brojkama, no morat će Turci dati znatno više od 1,2 milijuna eura koliko se spominjalo u nekim napisima kao prva ponuda...

Petković je Vatreni, autor je jednog od najvažnijih pogodaka u povijesti hrvatskog nogometa, njegovo matiranje Brazila stoji na prijestolju zajedno s golom kojeg je Mario Mandžukić zabio Englezima u polufinalu 2018. godine kao dva klimaksa naših nastupa na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine, no kako će u rujnu napuniti 29 godina, a prošao je već Italiju, naravno da mu cijena nije jednaka kao što bi bila nekom 20-godišnjaku koji imao njegov sadašnji reprezentativni status.Transfermarkt ga procjenjuje na 6 milijun eura. Koliko mu je Trabzonspor kao klub zanimljiv nije nam poznato, ali da je najbolje igrao pod Bjelicom to se zna, iako ga je trener znao i ozbiljno kritizirati kao u rano proljeće 2020. godine, nedugo prije Covida te raskida ugovora Bjelica i Dinama. Dakako da na stol mogu doći i druge ponude...

Hoće li Dinamo s Petkovićem potpisati novi ugovor? Neslužbene priče kažu da je za njega zatražio 1,2 milijuna eura po sezoni jer želi biti u najvišem platežnom razredu maksimirskog kluba, gdje misli da mu je mjesto. Toliko ima Josip Drmić koji je to dobio došavši iz Rijeke kao slobodan igrač. Dogovora zasad nema, čak niti pregovori nisu u nekom intenzitetu. Možda će tako potrajati, pa čak i do kraja europskih kvalifikacija. Možda. Rezultat u izlučnom ciklusu Lige prvaka bi mogao diktirati neke stvari da se dogovore kako dalje. Iako je jasno da Modri imaju i napadačke mete za budućnost.

Opcija da ga izbace iz momčadi uđe li u zadnju godinu ugovora, a da nisu utanačili novi, ne postoji. Barem je ovog časa tako, a trebalo bi i ostati. Dinamo drži da se potpisanog svi moraju držati, i klub i igrač, a njihov brak vrijedi do 30. lipnja 2024. godine. I zato što Bišćan vjeruje kako je Bruno taj koji mu treba, ali i stoga što Dario Šimić, kao prvi čovjek Uprave za stuku ima istančani osjećaj za potrebe igrača. Godinama se kao šef sindikata borio za njihovu zaštitu i protiv toga da ih se baca da trče po planini ili parku ako su odbili potpisati ugovor. Sigurno to neće onda napraviti u Dinamu.

Petković je u Maksimir stigao u ljeto 2018. godine iz Bologne, po transfermarktu modri su platili za njega milijun eura i to nakon što je odradio šest mjeseci posudbe. Od 2019. je u planovima izbornika Zlatka Dalića, a sadašnji ugovor potpisao je 2021. godine. Tada su Modri imali najveći europski rezultat u moderno doba - četvrtfinale Europske lige.

Rezultat je najvažniji, ističu i danas iz Dinama. Jedino tako smije biti. Bišćan već sprema ekipu za nadolazeću etapu, takve zahtjeve postavlja na treninzima pred igrače, želi da se poboljšaju i ponašaju kao da će svi ostati u modrom dresu. To vrijedi za Petkovića, ali i za Josipa Šutala, Ivanušeca, Livakovića... Za sve koji bi mogli napraviti transfer.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:40