Zlatan Arnautović

 SN
U 68. GODINI

Preminuo Zlatan Arnautović, bivši nogometaš Dinama i član slavne generacije zagrebačkog kluba

Bio je obrambeni igrač pun snage i odličnog skoka, a u 50 službenih nastupa zabio je osam pogodaka
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2022. 23:31

Odlazak još jednog poznatog nogometnog lica. U ponedjeljak je u 68. godini preminuo bivši nogometaš Dinama Zlatan Arnautović.

Bio je član slavne generacije 1982., iste one koja je osvojila prvenstvo tadašnje Jugoslavije.

Arnautović je rođen 13. prosinca 1954. godine u Bihaću. U Dinamo je došao baš u predvečerje zlatne sezone, u ljeto 1981. iz banjalučkog Borca.

Počeo je u Jedinstvu iz rodnog Bihaća pa četiri godine proveo u Borcu. S plavima je, uz naslov 1982. osvojio i Kup 1983. Bio je obrambeni igrač pun snage i odličnog skoka. U 50 službenih nastupa zabio je osam pogodaka. U pobjedničkoj je sezoni sudjelovao samo u jesenskom dijelu, do sredine listopada kad je morao na služenje vojnog roka. Zadnju ligašku utakmicu te jeseni odigrao je u velikom stilu, postigavši pogodak za pobjedu protiv Osijeka u Zagrebu s 1-0. Tri dana kasnije odigrao je još i kup dvoboj u pobjedi protiv Segeste u Sisku pa morao u vojsku.

Ostao je posebno zapažen po pobjedi protiv Partizana u Zagrebu s 1-0 kad je Dinamo od 36. minute igrao bez isključenog Bore Cvetkovića. Upravo je Arnautović bio čvrsta brana suparničkim napadačima i bio najbolji igrač utakmice.

Linker
27. rujan 2022 00:23