Screenshot: ‘Dinamo je Maksimir‘
‘DINAMO JE MAKSIMIR‘

Priča iza plakata koji su osvanuli u Zagrebu: ‘Ovo je maksimirski stadion koji bi punio gradsku blagajnu!‘

‘Stadion ne bi ništa koštao Grad Zagreb jer bi ga Dinamo izgradio svojim novcem‘, tvrde u Udruzi.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. veljača 2022. 14:29

Sigurno ste primijetili u metropoli mnoštvo ogromnih plakata koji pozivaju na izgradnju maksimirskog stadiona, možete ih vidjeti u gotovo svim zagrebačkim kvartovima. Priča je to zapravo o nezavisnoj građanskoj udrugi 'Dinamo je Maksimir' koja je imala i svoju medijsku prezentaciju. Drago im je što su se čelnici Dinama našli s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, te započeli razgovor kako bi se što prije pronašlo rješenje za gradnju novog maksimirskog stadiona. Porazgovarali smo se frontmanima udruge, Vesnom Barišić i Tomislavom Duhačekom.

- Udruga smo koja želi dobrobit gradu u kojem živimo, a cijela ideja nastala je prije nekih 18 mjeseci, otkada stalno rastemo. Aktivni smo i na društvenim mrežama, pokrenuli smo kanal na Youtubeu, a svojim novcem organizirali smo to da u gradu osvane 40 plakata. No treba nam pomoć svih onih koji mogu pomoći jer želimo da se napokon nešto pokrene - kazala je Vesna Barišić, zadužena za odnose s medijima.

Kažu u udruzi kako ih malo boli što im se u godinu i pol, koliko postoje, nije javio nijedan bivši igrač Dinama koji je postao zvijezda u inozemstvu. Ne žele nikoga prozivati, cilj im je da se njihov glas čuje i želja im je da Zagreb što prije dobije multifunkcionalni moderni stadion s 30 do 35 tisuća natkrivenih sjedalica, na kojem bi osim Dinama igrala hrvatska nogometna reprezentacija, a po uzore na neke stadione u inozemstvu, želja im je da se prostor na stadionu i oko njega maksimalno komercijalno iskoristi kako bi bio samoodrživ. Ideja je da ima poslovne prostore, vrtić za djecu i slične sadržaje, uobičajene u inozemstvu.

- Naš pritisak usmjeren je prema Gradu Zagrebu i želimo na taj način ostvariti ovo za što se zalažemo. No ako bude potrebno, krenut ćemo s inicijativom prema Vladi i Saboru. Činjenica jest da stadion ne bi ništa koštao Grad Zagreb i samo bi punio gradsku blagajnu jer bi ga Dinamo izgradio svojim novcem - dodala je Barišić, a posebno je veseli to što je zagrebački gradonačelnik Tomašević nedavno bio gost na derbiju između Dinama i Rijeke.

Imaju veliku želju da se stadion izgradi za vrijeme Tomaševićevog mandata...

- Zaista bismo željeli da se stadion izgradi za vrijeme Tomaševićeva mandata. Tako bi ostao upamćen po tome, a ne po rješavanju problema s otpadom u gradu. U cijeloj priči tužno je to da je Zagreb jedini glavni grad neke zemlje koji nema stadion na kojem, zbog sigurnosnih uvjeta i nedostataka ne može igrati nacionalna reprezentacija. Nevjerojatno, ali istinito… - zaključila je Barišić

Predsjednik udruge Tomislav Duhaček kazao nam je pak ovo..

- Eto, Većeslav Holjevac je proširio Zagreb preko rijeke Save, Maksimilijan Vrhovec zaslužan je za ovaj prelijepi maksimirski park nedaleko od stadiona, u kojem svaki dan uživamo, a po meni, eto, i Tomislav Tomašević ima priliku ući u povijest grada samo jednim potpisom kakobi se riješio problem građevinskog zemljišta.

Pričaju nam kako bi rušenje sadašnjeg i gradnja novog stadiona mogli trajati najmanje dvije godine, a Dinamo je za privremeno igranje svojih prvenstvenih utakmica spreman napraviti manji stadion u Sesvetama, za koji projekt već postoji.

- Taj stadion imao bi osam tisuća natkrivenih mjesta, a građevinska dozvola produžena je do 2023. godine. Dakle sutra može početi gradnja! Ali prvo zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi suradnici moraju pronaći model za izgradnju novog maksimirskog stadiona kakav ovaj grad zaslužuje - zaključio je Duhaček, najavivši i nove akcije udruge dok se ovaj problem ne riješi na ponos svih stanovnika Zagreba i navijača Dinama.


PODSJEĆAMO NA HNL FANTASY KOJEG MOŽETE ZAIGRATI - OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:54