TOM DUBRAVEC Cropix
RIJEČ TRENERA

Prije 30 godina Ante Čačić ga je trenirao u Dubravi, a sada ga je srušio u Splitu: ‘Jedva sam ga prepoznao...‘

Kup je vrlo hirovito natjecanje i uvijek su moguća iznenađenja, mi smo se izvukli čitavi i zdravi - govorio je Čačić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. veljača 2023. 17:11

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su nastup u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa pobijedivši u utorak na stadionu Park mladeži domaći Split sa 3-1 (2-1). Josip Drmić je doveo Dinamo u vodstvo u 12. minuti, a sedam minuta poslije je postigao i svoj drugi pogodak za 2-0. Ante Babić je u 31. minuti smanjio zaostatak domaće momčadi. Pobjedu Dinama potvrdio je Josip Šutalo pogotkom u 49. minuti.

Dinamo će u četvrtfinalu igrati protiv Lokomotive, a taj će dvoboj biti odigran 1. ožujka, baš kao i utakmica Osijek - Hajduk. Dan prije, 28. veljače, igrat će BSK - Šibenik i Slaven Belupo - Rudeš.

Trener Dinama Ante Čačić bio je zadovoljan pobjedom i odrađenim poslom u Splitu.

- Kup je vrlo hirovito natjecanje i uvijek su moguća iznenađenja, mi smo se izvukli čitavi i zdravi i prolazimo dalje što je najvažnije. Lijepo vrijeme, krasan dana, ali travnjak i nije prikladan za kvalitetnu igru. Čestitke domaćinu na korektnoj borbi, ali naša je kvaliteta došla do izražaja. Utakmicu smo ozbiljno shvatili, jer se pripremamo za ono što nam slijedi, da imao podražaj. Imamo vjernog pratioca i moramo se zadržati na poziciji na kojoj smo sada. Sve u svemu, moram biti zadovoljan. Šteta što je podloga uvjetovala skromnije izdanje. Brkljača i Gurlica su debitirali, oni su igrači koji idu na dvojnu. Hajduk? Moram misliti na Varaždin, najesen smo tamo odigrali 1:1. Imali smo dan manje odmora radi Ludogoreca. Varaždin je respektabilna momčad, sa svakim može igrati i čeka nas zahtjevna utakmica. Nadam se da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati Hajduk. Dolazak Perkovića? Vidjet ćemo još je li zadnji, u srijedu završava prijelazni rok.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

S druge strane trener Splita Damir Vučić je poručio:

- Na utakmici protiv Dinama smo dobili platformu da se naši igrači okušaju s igračima Dinama koji u do prije nekoliko mjeseci igrali Ligu prvaka. Mogu samo jednu stvar reći, mi smo postigli što smo htjeli, da naši igrači osjete energiju i snagu momčadi poput Dinama. Rezultat je negativan, ali kada se uzme činjenica da smo igrali s Dinamom, vidjeli smo dosta stvari.

Josip Drmić, dvostruki strijelac Dinama:

- Nisam utakmicu riješio ja, nego naša momčad. Bili smo fokusirani od prve minute. odradili smo profesionalno. Znali smo da će biti teško, jer teren je težak, a i Kup ima svoje zakonitosti. Uvijek sam sretan kada postignem pogotke, nadam se da ću tako nastaviti i u ligi. Dvostruka kruna? Želje su uvijek visoke, ali idemo korak po korak. Hajduk? Radujem se tom dvoboju. Uvijek je tenzija u derbiju, ali bit ćemo fokusirani i dat ćemo sve od sebe da dobijemo tu utakmicu.

Učitelj je pobijedio učenika, može se i tako reći nakon dvoboja Splita i Dinama. Naime, prije 30 godina trener Splita Damir Vučić igrao je za Dubravu koju je trenirao Ante Čačić.

- Da, davno je to bilo, jedva sam ga prepoznao. Kasnije sam se prisjetio, ali prošlo je puno vremena - priznao je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:12