Rasmus Lauritsen

 DAMIR KRAJAC Cropix
VRAĆA SE U DOMOVINU

Pročitajte emotivnu poruku bivšeg dinamovca na odlasku iz Zagreba: ‘Došao je trenutak...‘

U modrom je domu odigrao neke od najboljih utakmica svoje nogometne karijere.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 30. siječanj 2023. 15:25

Kao što smo i najavili, danski srednji branič, Rasmus Lauritsen (26), napustio je redove zagrebačkog Dinama i vratio se u svoju domovinu Dansku, potpisao je ugovor za Bröndby.

Dinamo bi na ime odštete, zajedno s dogovorenim bonusima, trebao zaraditi oko tri milijuna eura, plus 20 posto od možebitnog budućeg transfera iz kopenhaškog kluba.

Lauritsen je u Zagreb došao prije dvije i pol godine, u listopadu 2020. iz švedskog Norrköpinga, odigrao je za Plave 80 utakmica (postigao je tri pogotka) i osvojio je pritom četiri trofeja.

Odigrao je u Maksimiru najbolje utakmice u nogometaškoj karijeri, no u daljnjem ga je razvoju omela ozljeda. Nakon višemjesečne stanke više se nije vratio u formu koju je držao mjesecima, pa je tako u svibnju 2021. godine dobio i pretpoziv izbornika danske nogometne reprezentacije Kaspera Hjulmanda uoči Europskog prvenstva...

- Došao je trenutak kad odlazim iz Dinama. Htio bih zahvaliti klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam stigao u Zagreb prije nešto više od dvije godine. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio sam četiri trofeja i sudjelovao u fantastičnim trenucima. Sretan sam što sam bio dio ove momčadi, ali svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti. Bilo je baš posebnih utakmica i proslava, hvala na nezaboravnim trenucima - rekao je Lauritsen za Dinamovu klupsku stranicu na oproštaju s Maksimirom.

U odnosu na jesen, Dinamo je odlaskom Lauritsena u Bröndby, kao i Dilavera u Rijeku, ostao na četvorici srednjih braniča. Trojica su u funkciji (Josip Šutalo, Perić i Theophile), dok Boško Šutalo još uvijek muku muči s ozljedom i njegov se oporavak odužio. Čačić je u svlačionicu doveo i juniora Jakova Gurlicu, očekuje se i potpis profesionalnog ugovora još jednog juniora, Morena Živkovića, a u tijeku su pregovori s nadarenim švicarskim reprezentativcem, 21-godišnjim Bećirom Omeragićem, a rasplet tih pregovora trebao bi biti poznat u dolazećim danima. (pju)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:11