GLYN KIRK Afp
DINAMOVI TRANSFERI

Promjene na Maksimiru u zimskom prijelaznom roku: Dvojici igrača raskid ugovora, a još dva idu na posudbu?

Glavne zvijezde su u Kataru, čeka se završetak Mundijala, pa će se onda i o tome moći razgovarati
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. prosinac 2022. 11:42

Vrijeme je Svjetskog prvenstva u Kataru. Sve vam je vjerojatno kristalno jasno, oni koji nisu u pustinji nalaze se na odmoru, trener Ante Čačić također uživa u plodovima svoga rada.

Sve se vraća u normalu 14. prosinca kad je na programu okupljanje “plavih bluza” na maksimirskom stadionu. Vidjet ćemo toga dana tko će se sve pojaviti, sve zavisi od rezultata Vatrenih na Mundijalu.

Odlazak u Rovinj

U metropoli će modro društvo ostati do 3. siječnja, moći će s obiteljima proslaviti Božić i Novu godinu. Tog trećeg dana nove 2023. godine Dinamo odlazi na pripreme u Rovinj, u Istri se ostaje do 12. siječnja. Modrima je odlično u Rovinju, zato ne mijenjaju lokaciju, opet će boraviti u svom omiljenom hotelu Loneu. Igrat će se u Rovinju i poneka pripremna utakmica, ali još nisu dogovoreni protivnici, taj dio će biti riješen sljedećih dana.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Sigurno vas najviše zanima što Dinamo sprema za ovaj zimski prijelazni rok? Ne previše jer Ante Čačić ne želi svlačionicu nakrcati s puno igrača, štoviše, trener želi još skresati ovaj postojeći kadar, tako da će neki morati napustiti plavu svlačionicu. Dva nogometaša su u prvom planu, to su oni koji ulaze u zadnju godinu ugovora - Kevin Theophile i Emir Dilaver.

Klub će pokušati riješiti njihov status ili kroz sporazumni raskid ugovora ili će ih poslati na posudbu. Igrači koji nisu imali adekvatnu minutažu tijekom sezone poput Antonija Marina i Danijela Štefulja također su u startnom bloku za posudbu. Gdje bi mogli? U Maksimiru drže da njihovi igrači moraju otići na posudbe u sredine u kojima rade oni treneri za koje u plavom domu misle da njihovim dečkima mogu pomoći u nadogradnji kvalitete i gdje će, naravno, igrati. Stoga bi neki od njih mogli u Rijeku, gdje je trenersku klupu preuzeo Sergej Jakirović, možda u Šibenik, kojeg trenira Mario Cvitanović ili u Slaven Belupo, gdje sjajno radi Zoran Zekić.

Palac gore

Za taj trojac trenera će u Maksimiru uvijek dignuti palac gore, stoga bi se eventualne posudbe mogle dogoditi u ta tri spomenuta kluba.

Kad se radi o nekim drugim odlaznim transferima koji bi u maksimirsku blagajnu mogli ubaciti pozamašnu cifru, preuranjeno je govoriti. Glavne zvijezde su u Kataru, čeka se završetak Mundijala, pa će se onda o tome moći razgovarati. Ono što stoji jest da u Maksimir ovog trenutka nije stigla niti jedna ponuda za bilo kojeg igrača. Kad smo već kod Svjetskog prvenstva, žale u plavom domu što ne igra Josip Šutalo, što male minutaže imaju Oršić i Petković, posebno im je krivo što u Katar nije otputovao Josip Mišić. Ali, nema tu nikakve ljutnje, znaju da je to stvar izbornika Zlatka Dalića...

Kad se radi o mogućim dolascima, onda bi se moglo dogoditi da u plavom domu osvane jedan novi stoper. Baš tu poziciju ciljaju u Maksimiru. Jasno je i zašto jer pred odlascima su već spomenuti Theophile i Dilaver. Istina, vraća se Boško Šutalo, ali još jedan stoper uz njegovog prezimenjaka Josipa, te Lauritsena i Perića, doista bi dobro došao.

Na inozemnoj meti

Konačno, bez obzira što ne igra na Svjetskom prvenstvu, moguće jest da u zimskom prijelaznom roku Josip Šutalo napusti Maksimir, za njegove velike kvalitete zna cijela Europa. Međutim, ukupno gledajući, Modrima ove zime nije nužno popunjavati roster, ako netko stigne onda mora biti zaista pravo pojačanje, a ne igrač koji će se boriti za poziciju u momčadi. Jer, kad smo već kod stopera, Dinamo ima i dva mlada, perspektivne Živkovića i Katinića. Pričekajmo, Dinamova priča starta za dva tjedna...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 18:24