Sergej Jakirović i kondicijski trener Marin Ivančić

 DAMIR KRAJAC Cropix
MODRI KREĆU U BORBU

Računica od koje živi Dinamo: Evo koliko će bodova vjerojatno biti dovoljno za prolazak skupine

Ne bude li na kontu dovoljno, možda se prigoda ukaže u zadnjem dvoboju s Milanom na Maksimiru
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. rujan 2024. 16:12

Prva sezona novog formata Lige prvaka ostavlja poneke dvojbe, tako i oko broja bodova koji će biti dostatni za ulazak među 24 i plasman u eliminacijsku fazu natjecanja. Po nekim računicama to bi moglo biti osam, po drugima devet.

Dinamo je samo jednom u Ligi prvaka sa šest utakmica u skupini imao osam bodova 1998. godine, ali sad se igraju dva kola više. Modri za pobjedu na gostovanju ne znaju od te 1998. i slavlja kod Ajaxa u Amsterdamu. U računicama kako do osam ili devet bodova markerom su označena gostovanja kod RB Salzburga i Slovana te domaće utakmice s Monacom i Celticom.

U njima više nego igdje treba tražiti plijen. Ne bude li na kontu dovoljno, možda se prigoda ukaže u zadnjem dvoboju s Milanom na Maksimiru. Dobiti tri od te četiri značilo bi devetku i miran san, ali divno bi bilo kad bi se tako jednostavno stvari odvijale. Do osam se može s dva trijumfa i dva remija.

Gostovanje kod Bayerna u Allianz Areni bez imperativa je i pritiska, a opet izazovno i silno motivirajuće. Svaki pravi sportaš i igrač u takvim utakmicama daje najbolje od sebe. Bavarci su moćni, premda nisu neranjivi. Njihov je nogomet na višoj razini, pa bi Dinamo morao biti sjajan kako bi ih šokirao.

Premda Modri 26 godina nisu dobili vani, jedine pobjede, istina domaće, u posljednjih deseta godina izborili su u - prvom kolu. Dinamo je dobro funkcionirao na startu jer je rušio Arsenal, Atalantu i Chelsea. Kasnije je padao u formi. Bod, a kamoli tri, bili bi fantastičan bonus u planovima i velik vjetar u leđa za prolaz dalje.

Linker
17. rujan 2024 16:12