DAMIR KRAJAC Cropix
REJTING SVE VEĆI

Raste Dinamov rejting u Europi! Bolja su samo dva velikana, iduće godine bit će još veći, zna se i zašto

Dinamo je trenutno 26. klub po koeficijentu među onima koji bi mogli igrati u skupinama Lige prvaka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. lipanj 2022. 19:14

Dinamo u ovu europsku sezonu ulazi s koeficijentom 49.500 što Modrima omogućava da u svim pretkolima Lige prvaka ili Europske lige budu nositelji.

Zanimljivo, Dinamo ima najveći koeficijent od svih prvaka koji igraju pretkola Lige prvaka, a u onom dijelu ždrijeba za "neprvake" samo dva kluba, Benfica (61.000) i Glasgow Rangers (50.250) imaju jači koeficijent od Dinama. Kluba s većim koeficijentom nema niti u pretkolima Europske lige!

Da zaključimo, Dinamo je trenutno 26. klub po koeficijentu među onima koji bi mogli igrati u skupinama Lige prvaka, dakle, kad bi se u skupine elitnog natjecanja ulazilo po koeficijentu, Dinamo bi imao osigurano mjesto.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

A dogodine će Dinamov koeficijent biti još veći, to se već sad zna. Jer, u ljeto 2023. Modrima će se obrisati najlošija sezona, ona 2017./18., kad su ispali od Skenderbeua i osvojili samo 1.50 bodova. Već sad, da završe u play-offu Konferencijske lige, osvojit će 2.50 bodova što znači da će Dinamo imati koeficijent veći od 50. U najgorem slučaju bit će taj koeficijent 50.500.

Naravno, uz velike izglede da će biti i veći, jer ne misli se Dinamo zadovoljiti play-offom Konferencijske lige. Već prolazom preko Škupija ili Lincoln Red Impsa u drugom pretkolu Lige prvaka taj bi koeficijent dodatno porastao.

Linker
19. travanj 2024 20:25