Velimir Zajec i Mirko Barišić

 Cropix
Dražen Krušelj
MAKSIMIRSKI DAN D

Razotkriveni ‘preletači‘ iz Barišićevih redova, otapa se većina. Evo što slijedi ako Skupština završi remijem

Insajderi javljaju da je Mirko Barišić već zbrojio glasove i došao do rezultata
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 09. ožujak 2024. 09:12

U četvrtak je održana koordinacija "liste 35", na koju nisu došli povjerenici iz Slavonije, među njima i Damir Najmenik, kao član Izvršnog odbora, te Damir Hosi, Lovro Maržić i Hrvoje Josip Balen. Na kraju sastanka Mirko Barišić i Nikola Hanžel zaključili su da je rezultat 32:28 za njih, javlja maksimirski insajder da vladajući tabor uoči nedjeljne Skupštine zbija redove i prebrojava ruke.

Neki od navedenih (Maržić, Balen) u međuvremenu su se sami "outali", ili su razotkriveni kao igrači liste "Dinamovo proljeće". Premda se predstavljaju kao zagovornici transparentnih odnosa, u izbornom nadmudrivanju sa starim klupskim plemstvom niti "proljećari" očito nisu bili naivci. Proračunato su napunili listu kandidata u drugoj izbornoj jedinici nekolicinom svojih spavača i, čini se da je plan upalio. Barišićeva većina otapa se kako se približava maksimirski dan D, dovoljno je indicija da će Velimir Zajec na koncu k sebi privući i još nekoliko kolebljivih skupštinara, te uz podršku 31 ili 32 zastupnika preuzeti vlast, iako dobro upućeni ne isključuju ni mogućnost da Skupština završi remijem 30-30. To bi značilo produženje drame i obvezu raspisivanja novih izbora u roku dva mjeseca.

image

Mirko Barišić

DAMIR KRAJAC Cropix

Navijačka vojska sa sjeverne tribine protiv PAOK-a je poslala jasnu poruku što očekuje od izborne nedjelje. Boysi će se za Zajecovu pobjedu početi zagrijavati pod zapadnom tribinom već od 11 ujutro, atmosfera će sigurno biti naelektrizirana, a priča generalno podsjeća na onu otprije 24 godine, kada se mnoštvo na istom mjestu okupilo za Valentinovo, čekajući da Zajec (bez njega očito ne ide) objavi povratak imena Dinamo.

Uzgred rečeno, buđenje plavog proljeća probudilo je i hrabrost kod nekih do jučer opreznih sudionika maksimirskog mačevanja pa oni užurbano iz arhiva vade dokumente koji ozbiljno kompromitiraju vladajuće. O bizarnim poslovnim aranžmanima Dražena Miličevića, istaknutog klupskog operativca i životnog partnera Vlatke Peras, Jutarnji je jesenas pisao među prvima. Priča je dobila nove nastavke, ali trenutačno su zanimljiviji oni koji se tiču "gospođe predsjednice" Božice Barišić.

Prema tablicama u koje je Jutarnji dobio uvid, gospođa Barišić predvodila je krug povlaštenih članova Dinamove obitelji koji su na europska gostovanja kluba putovali koristeći sredstva "za volontere", koje Gradski ured za sport svake godine alocira klubu. Od 2016., kada je na to ime klubu doznačeno 98 tisuća kuna, do 2022. godine, kada je iskorišteno 15 tisuća eura, zagrebački porezni obveznici poticali su španciranje Dinamovih turista po Europi s gotovo 70 tisuća eura.

A klub je u isto vrijeme poticao tvrtku Sportski život, u vlasništvu Karla Heinza Truskallera, zastupnika na Barišićevoj strani, dajući mu poslove nabavke balona za trening i opremanja tog balona sportskom opremom (ukupno više od 500 tis. kuna, plus PDV).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:51