Ante Čačić, Mirko Barišić i Vlatka Peras

 Foto: Cropix, Ilustracija: Sn
ODLUKA UPRAVE

Razriješeno je veliko pitanje u Dinamu: evo tko će umjesto Čačića obavljati posao sportskog direktora

U Maksimiru su definitivno odustali od ideje da jedna osoba objedinjava dvije funkcije
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. travanj 2023. 10:49

Dinamo do daljnjega neće imati sportskog direktora! Tako je odlučila Uprava. Nakon što su modri treneri u likovima Zorana Mamića, Damira Krznara, Željka Kopića i Ante Čačića obavljali i funkcije sportskog direktora, od toga su u plavom domu definitivno odustali. Više neće jedna osoba objedinjavati dvije funkcije.

Da to nije dobro najbolje se pokazalo u posljednjem primjeru Ante Čačića koji se zbog trenerskog angažmana nije mogao adekvatno baviti poslom sportskog direktora. A oni ostali su, ionako, osim Zorana Mamića, bili samo na funkciji reda radi, sve poslove oko transfera vodio je zapravo Zdravko Mamić.

Ono što je najbitnije, klub i ne treba imati sportskog direktora da bi normalno funkcionirao. A Dinamo ima osobu u Upravi kluba koja je zadužena za sportski sektor. To je - Dario Šimić! Iako to neće biti službeno, zapravo će on obavljati poslove sportskog direktora, on će se baviti strukom.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

U ugovoru, dok je još u klubu bio Ante Čačić, stajalo mu je da se brine za skauting, te za nogometnu školu, ali sasvim je jasno da sad odlaskom Čačića preuzima i poslove koje inače obavlja sportski direktor. Što je i logično, jer će se Dinamova Uprava na čelu s predsjednicom Vlatkom Peras baviti drugim poslovima važnima za klub. Te će naravno odlučivati o sportskim temama koje predloži Dario Šimić. A on je već zgotovio svoj prvi veliki posao. Jasno, radi se o imenovanju Igora Bišćana za trenera Dinama. Šimić je bio taj koji je svog prijatelja uspio slomiti da napusti mladu reprezentaciju i dođe u plavi klub.

Sad će naravno sve oči biti uprte u njega, jer približava se ljetni prijelazni rok i Dinamo mora popraviti sve što je zabrljao u zimskom. Ovoj momčadi očito trebaju pojačanja, neki nove igračke vedete koje će se nasloniti na kvalitetu koju Dinamo već sad ima u svlačionici. Svi se nadaju da će Dinamo, sad, kad je došao Igor Bišćan obraniti naslov prvaka, te onda opet žestoko krenuti u novu europsku sezonu. A za taj europski nalet trebat će sigurno dodatne kvalitete.

Svakako da će Šimić sva moguća nova lica u svlačionici dogovarati u suradnji s trenerom Bišćanom koji sigurno najbolje zna što mu treba. Šimić i Uprava imat će još dosta posla i s onim igračima koji su ostali u klubu, a s kojima je već razgovarao Ante Čačić. To su Livaković, Ristovski i Petković, igrači kojima ugovor ima rok trajanja do ljeta 2024. godine, a još nisu potpisali produženje. Isto tako, željelo se potpisati produženje i poboljšanje ugovora sa Špikićem i Baturinom, no niti tu nije bilo suglasnosti.

A hoće li se u budućnosti službeno izabrati novi sportski direktor, o tome su u klubu nije raspravljalo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 13:50