Okršaj Dinama i Splita 2017. godine u HNL-u

 CROPIX
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIVA

‘Rekao sam ljudima iz Dinama - ako ste umorni za utakmicu s nama, onda imate ozbiljan problem!‘

‘Dinamo ima 40 igrača, može sa juniorima igrati protiv Splita, a kamoli sa drugom momčadi‘.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. studeni 2022. 09:11

Sportski direktor Splita, Ivan Radeljić, objasnio je kako su tekli pregovori sa Dinamom i zašto je četvrtoligaš iz Parka mladeži pristao na odgodu osimine finala Kupa. Utakmica koja se trebala igrati sljedećeg tjedna na traženje Dinama odgođena je za 15. veljače sljedeće godine.

- Utakmica je trebala biti igrana sve do dvoboja Modrih u Osijeku, a onda su razgovori nakon njihovog poraza u Gradskom vrtu krenuli u drugom smjeru. Rečeno nam je da je umorna ekipa, da trener Čačić traži odgodu, da im treba odmor. Rekao sam ljudima iz Dinama, ako ste umorni za utakmicu sa Splitom, onda imate ozbiljan problem. Dinamo ima 40 igrača, može sa juniorima igrati protiv Splita, a kamoli sa drugom momčadi - ispričao je Radeljić.

Nada u odigravanje utakmice tinjala je sve do prošle srijede, jer Split je do tada bio u dogovoru sa policijom oko organizacije. Iz Dinama su još držali hotelski smještaj, a onda je rečeno da trener Čačić izričito zahtjeva odgodu radi napornog ritma.

- Mi smo sa sportske strane pokazali razumijevanje, nije nama problem odgoditi utakmicu, ali čudi me Dinamo. Kao da su se preplašili velikog broja utakmica, tri dana putovanja, a možda i ozljeda prije Svjetskog prvenstva. Ali, gdje je problem igrati sa Splitom ako u momčadi imaš Drmića, Špikića, Menala i još mnogo igrača koje rijetko koiristiš. Zaista mi nije jasno da su toliko silno htjeli utakmicu prebaciti za drugi dio sezone. I što smo mogli napraviti nego pristati. Jasno nam je da je Dinamo potpuno prazan nakon Osijeka i Londona, ali šteta je da će gledatelji u Dalmaciji ostati uskraćeni za spektakl u Parku mladeži ove jeseni.

Sportski direktor Splita sve je ispričao, a predsjednik kluba Slaven Žužul samo je slegnuo ramenima i dodao:

- Imat ćemo dobru generalnu probu pred početak proljetnog dijela sezone.

Linker
26. rujan 2023 07:03