Velimir Zajec

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
UVEDEN JE RED

Revolucionarni potez Dinama: U Maksimiru pala jako značajna odluka za budućnost kluba

Maksimirski klub sada izgleda potpuno drugačije nego prije
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. lipanj 2024. 06:23

Na sastanku Izvršnog odbora Dinama u srijedu imenovan je novi predsjednik Uprave Zvonimir Manenica, a u isto klupsko tijelo ušao je Hrvoje Puhalo, on će biti zadužen za prodaju i marketing. Radi se o dvojcu financijaša koji su, po onome što smo saznali, vrhunski majstori svog posla.

Tako se, eto, modri klub posložio u novom izdanju nakon demokratskih izbora u ožujku, novi je predsjednik kluba (Zajec), novi je šef Uprave (Manenica), posve novi je Izvršni odbor. Klub izgleda potpuno drukčije nego što je to bilo prije.

Ipak, saznajemo da je na sastanku Izvršnog odbora u srijedu iskomunicirana odluka pod točkom “razno”, a koja je jako značajna za budućnost kluba i što zahtijeva posebnu pozornost. Radi se definitivno o revolucionarnom potezu maksimirskog kluba. Donesena je odluka da svaka menadžerska provizija iznad 10 posto mora biti na dnevnom redu Izvršnog odbora! Pa će klupsko tijelo odlučiti hoće li možda netko dobiti veći postotak ili ne.

Inače, ako niste znali, UEFA preporučuje da se menadžerima daju provizije ili komisije, kako hoćete, od 3 do 10 posto. Sve je jasno, nogometni menadžeri više neće moći zarađivati ogromne cifre na provizijama kad je Dinamo u pitanju.

To je već druga takva odluka kad se radi o transferima. Prva je bila ona da se za svaki transfer veći od 3 milijuna eura također mora izjasniti Izvršni odbor. Inače, to je na sastanku IO-a predložio sportski direktor Marko Marić, ali saznajemo da je ekipa iz IO-a ionako željela donijeti takvu odluku. Tako da se može zaključiti da postoji sinergija u razmišljanju sportskog direktora i članova Izvršnog odbora.

Zapravo, vrlo je važno istaknuti da će se o transferima, postocima od transfera, bonusima, zapravo o svemu što će se događati kad se radi o dolascima i odlascima igrača, raspravljati na IO-u. Ili, ako hoćete konkretno, u Dinamo se - uveo red. To je jedan od segmenata stabiliziranja financija.

Kadrovske promjene u redovima Dinama

- Novi predsjednik Uprave postao je Zvonimir Manenica

- Novi član Uprave za prodaju i marketing postao je Hrvoje Puhalo

- Uprava je članovima IO-a dala na znanje da je Dražen Milićević razriješen s pozicije direktora tvrtke Dinamo trade d.o.o. u vlasništvu kluba

U subotu treća Dinamova Olimpijada

U subotu će se održati jedan zanimljiv sportsko-humanitarni događaj. Već treću godinu zaredom univerzalna sportska škola Dinamo uz podršku maksimirskog kluba organizira - Olimpijadu. Curice i dječaci predškolskog uzrasta pred svojim roditeljima demonstriraju elemente svih sportova, a osim toga pomažu svoje vršnjake bez odgovarajuće roditeljske skrbi u vidu osnovnih namirnica, a zauzvrat svi dobiju zaslužene medalje i poklone za marljivo izvršavanje zadaća na treninzima tijekom godine.

Saznali smo da će biti još ovakvih akcija, a želja je da i polaznici ove škole razviju svijest i osjećaj o važnosti pomaganja potrebitima. Osim navedenih aktivnosti, ova škola aktivna je tijekom cijele godine kroz organizaciju redovnih sportskih programa, dodatnih sadržaja kroz organizaciju skijaških kampova gdje sudjeluju zajedno roditelji i djeca pa sve do tečajeva plivanja, klizanja, rolanja, biciklizma te organizacije ljetnih kampova na području grada Zagreba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. rujan 2024 22:52