Rajko Janjanin

BIVŠI IGRAČ MODRIH

‘S dvije pobjede Dinamo bi sanirao jesensku štetu, a jedna spoznaja me najviše veseli‘

"Ne želim uopće razmišljati da Dinamo neće osvojiti barem bod protiv kosovske momčadi"
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. prosinac 2023. 23:13

Rudeš je apsolviran, Dinamo je nastavio pobjedničku seriju upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu (Osijek 2:1, Astana 2:0, Slaven Belupo 2:0, Rudeš 1:0) i u dobrom raspoloženju ulazi u posljednji jesenski natjecateljski tjedan.

Pred Plavima su još dvije utakmice do zimske stanke, obje u Maksimiru - u četvrtak će ugostiti kosovski Ballkani (21 sat) i tražit će barem bod za prezimljavanje u Konferencijskoj ligi, a tri dana kasnije, u nedjelju, u Zagreb dolazi Hajduk (17.15 sati). Pobjedom u derbiju Dinamo bi, uz dvije utakmice manje, na zimsku stanku otišao s četiri boda manje od Splićana...

Potrebna pojačanja

Mogu li, dakle, navijači Plavih biti optimistični uoči tih važnih okršaja, može li se očekivati nastavak tog pobjedničkog niza?

Odgovor je ponudio bivši Dinamov nogometaš, Rajko Janjanin (66):

- Vjerujem da će ova turbulentna jesen ipak biti okončana na lijepi način. Znam da su mnogi Dinamovi navijači bili razočarani prezentacijom protiv Rudeša, ali u toj su utakmici najvažniji bili bodovi, koliko god se nekome to ne sviđalo. I najviše me zapravo veseli spoznaja da je Dinamo u ova dva naporna tjedna nakon prvenstvene stanke napokon počeo igrati na rezultat! I ostvario je četiri pobjede, na tri posljednje utakmice nije primio pogodak, to je svakako razlog za optimizam uoči dolazećih dvoboja - rekao je Janjanin i dodao:

- Shvaćam da Dinamov navijač nije zadovoljan igrom Plavih, ali sad je najbitnije prezimiti u Europi i pobjedom protiv Hajduka opet uzeti stvar u svoje ruke u domaćem prvenstvu. A onda će se valjda nešto napraviti u siječnju, valjda će doći i neko pojačanje u zimskom prijelaznom roku. K tome, trener Sergej Jakirović odradit će svoje prve pripreme s ovom momčadi, koja bi nakon toga na proljeće trebala izgledati kudikamo bolje nego što je dosad izgledala. Nadam se da će Plavi nastaviti ovaj pobjedonosni niz i da ćemo za tjedan dana ipak biti zadovoljniji nego što smo bili tijekom ove sumorne jeseni. Ne želim uopće razmišljati da Dinamo neće osvojiti barem bod protiv kosovske momčadi, dogodi li se takav rasplet, bit će to veliki neuspjeh.

image
RONALD GORSIC Cropix

Velike oscilacije

Bi li se u slučaju pobjeda protiv Ballkanija i Hajduka ova jesen ipak mogla ocijeniti uspješnom?

- Nisam baš siguran... Gledajte, Dinamo je s velikim ambicijama ušao u sezonu, Liga prvaka ostala je nedosanjani san, a promašen je i plasman u Europsku ligu, što je bio realni cilj. Nastup u Konferencijskoj ligi bio je zapravo utjeha i očekivalo se da će Plavi u tom natjecanju biti osjetno bolji nego što su bili, te da će ranije osigurati europsko proljeće. A u HNL-u je Dinamo “šepao”, strahovito je oscilirao i tek je sad dohvatio kontinuitet pobjeda, iako je na planu igre ostalo još dosta upitnika. S dvije pobjede u preostale dvije utakmice sanirala bi se jesenska šteta i ljepše bi se pogledalo prema drugom dijelu sezone. A onda bi sve trebalo biti drukčije, logično je očekivati poboljšanja u igri Plavih, ne vjerujem da bi na proljeće moglo biti toliko oscilacija i slabih igara kao što je bilo jesenas - rekao je Janjanin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 18:01