RONALD GORSIC Cropix
HEROJ TRIBINA

‘Sad nema šanse da ode‘: Znakovita poruka usred Dinamovog slavlja, jesu li Boysi stopirali veliki transfer?

U cijelom slavlju jedan navijač se odjednom stvorio na travnjaku i pohrlio mu u zagrljaj
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. svibanj 2023. 05:56

Sigurno je u nedjelju bilo jako emotivno za Dominika Livakovića početkom drugog poluvremena. Modri su u nastavku utakmice napadali na južni gol, pa je Livi stao na vrata ispod sjeverne tribine. U tom trenutku su BBB uglas poslali snažnu poruku reprezentativnoj ‘jedinici‘; ‘Livi ostani, Livi ostani‘.... Dugo se čula ta melodija.

Petnaestak minuta prije kraja Boysi su upalili nekoliko baklji i raznobojnih dimnih bombica, Maksimir je kratko vrijeme bio u dimu. Onda se cijeli stadion osvijetlio bljeskalicama, bilo je fenomenalno za vidjeti u mraku koji se spustio na maksimirski stadion. Stvarno rijetko lijepa scena. Nekako u tom trenutku Špikić je zabio treći pogodak, a tribine su proključale. Ubrzo je iz igre izašao Dominik Livaković fanatično pozdravljen s tribina, s visoko uzdignutim rukama u zraku. Je li bila zadnja u Dinamu? Orilo se opet dugo: ‘Livi ostani, Livi ostani..‘. Kazali su nam neki iz kluba; ‘sad nema šanse da ode...‘ Po najavi u završnici utakmice priliku za oproštaj dobio i Theophile, također je bio pozdravljen velikim pljeskom.

image
RONALD GORSIC Cropix

Na kraju utakmice u kojoj je Dinamo s 4:1 na Maksimiru porazio Goricu postavljeno je pobjedničko postolje. Stigle su mažoretkinje s Dinamovim zastavama, a novi-stari prvaci otišli su prvo ispod sjeverne tribine kako bi pozdravili svoje najvjernije navijače koji su zapjevali; "izađite na balkone, pozdravite šampione, Dinamo, Dinamo..." Nakon toga su Boysi skupa zapjevali refren; "nikom nije lepše nek je nam, samo da je tako svaki dan"... U cijelom slavlju jedan navijač se odjednom stvorio na travnjaku, pohrlio je u zagrljaj Dominika Livakovića. Osiguranje je promptno reagiralo, ali nije bilo potrebe, navijač je mirno izašao nakon što se izgrlio s Livijem i još nekim igračima. Nakon toga plavi dečki su pozdravili zapadnu i južnu tribinu, a onda je uslijedila svečana ceremonija dodjele medalja i pehara.

Medalje je dijelio predsjednik HNS-a Marijan Kustić. A onda po starom običaju, uslijedio je vatromet, Dinamo je zaista u prekrasnom ozračju, jednom od najljepših slavlja otkako je hrvatske države i osvajanja svih tih silnih modrih trofeja. I da, tribine su ostale ispunjene do kraja, niti jedan navijač nije otišao sa svoga mjesta. Nakon tuluma na stadionu, veselica se preselila u fan zonu, gdje su skupa na koncert Zaprešić Boysa stigli i Bišćanovi dečki. Zagreb je znao proslaviti titulu sa svojim plavim dečkima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:05