Marko Rog

 Cropix, Profimedia, Sn
TRANSFER NA POMOLU

Samo senzacionalni preokret sada može spriječiti povratak najskupljeg igrača HNL-a. Zanima ga samo - Dinamo

Doznajemo da nisu baš svi u Dinamu bili oduševljeni najavom transfera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2024. 16:23

Stvarno je uzbudljiv ovaj Dinamov zimski mercato koji još uvijek traje i ulazi u samu završnicu. I kao što je kazao trener Sergej Jakirović, ‘radi se, radi‘... Stigla je jedna priča koja je jače iscurila u petak. Kažemo jače, jer su već prije desetak dana neki talijanski mediji u eter gurnuli da bi Marko Rog (28) mogao iz Cagliarija doći u Dinamo.

Naravno da smo provjeravali u Maksimiru, ali nismo dobivali nikakav konkretan odgovor, sve je bilo u stilu da se to neće dogoditi. Zbog toga i nismo željeli jašiti na toj temi. Ionako je bilo toliko preokreta kad se radi o Dinamovom zimskom mercatu da nam nije padalo napamet dodatno zbunjivati čitatelje. Sjetite se samo ‘slučaja Brekalo‘...

Međutim, petak je ponudio priču da se bivši igrač Dinama - vraća u Dinamo! O Rogu je riječ, naravno. Vijest glasi da će bivši dinamovac i hrvatski reprezentativac u Maksimir stići na jednogodišnju posudbu odnosno do time 2025. godine, a Dinamo i Cagliari nisu ugradili nikakve klauzule o otkupu njegovog ugovora... Saznali smo da je Marko isključivo htio u plavi klub, da za njega nikakve druge opcije ne dolaze u obzir.

Dinamo ga je 2015. godine platio velikih pet milijuna eura, što je i dalje najveći transfer u povijesti HNL-a

Da vas podsjetimo, Rog je još 2014. godine iz tad trećeligaša Varaždina stigao u RNK Split i oduševio sve, a Dinamo ga je 2015. godine platio velikih pet milijuna eura, što je i dalje najveći transfer u povijesti HNL-a. iz Samo godinu dana nakon toga Rog je završio na posudbi u Napoliju koji ga je otkupio na kraju sezone za 13,5 milijuna eura.

U Napoliju nije uspio, otišao je na posudbu u Sevillu da bi 2019. godine bio posuđen Cagliariju i prodan godinu dana kasnije. Krenulo mu je dobro, ali onda se javilo - lijevo koljeno.

image

Marko Rog u dresu hrvatske reprezentacije

Matija Djanješić/Cropix

Tri puta bio je na operaciji ligamenta. Prvi 2020. godine pa se zatim oporavljao do početka lipnja da bi se na kraju šestog mjeseca 2021. ta ozljeda obnovila. Vratio se na teren, a zatim je u srpnju 2023. godine na pripremnoj utakmici ponovno ozlijedio ligamente. Predviđanja su tada bila da ga čeka stanka od sedam mjeseci...

Po nekim predviđanjima, s treninzima bi trebao početi u ožujku. E sad, naravno da se mora postaviti pitanje zašto Dinamo dovodi Marka Roga? Jer jasno jest zašto Marko želi u Dinamo. Naravno, zbog toga što želi revitalizirati karijeru, probati ponovno nakon svih tih silnih operacija koje su mu definitivno ‘izudarale‘ karijeru, skoro su je dovele do propasti.

Logično je zaključiti da baš i neće biti od velike pomoći u trci za naslovom prvaka. Da ne kažemo da je vezna linija Modrih baš popunjena, najnakrcaniji dio momčadi

Ali kakav je tu interes modrog kluba? Netko će kazati, pa zar i Hajduk nije doveo Ivana Perišića? Jest, ali Perišić već trenira, on je bio vrhunski spreman igrač iz Premiershipa, nije čovjek prošao kalvariju kao Rog, to uopće nije za usporedbu. Jesu li se u Maksimiru željeli iskupiti za Marka Pjacu i Josipa Brekala? Jesu li pomislili da ne bi bilo dobro da Rog ode u Rijeku, jer i o tome je bilo govora, pa da se nametne i proigra kao Marko Pjaca? Ne znamo te odgovore, ali znamo da u plavom domu nisu baš svi bili za dolazak Roga, da je bilo drukčijih mišljenja.

Kad bi Rog mogao zaigrati za Dinamo? Pa ako krene u ožujku s treniranjem, onda moguće u travnju. Ali i to je pitanje, treba doći u adekvatnu tjelesnu spremu. Logično je zaključiti da baš i neće biti od velike pomoći u ovosezonskoj trci za naslovom prvaka. Da ne kažemo da je vezna linija Modrih baš popunjena, najnakrcaniji dio momčadi. U redu, možda se Marko dovodi za sljedeću sezonu, možda će se tada prodavati neki igrači poput Bulata, Baturine, tko zna kakav će biti status Mišića i Ademija... Tu su i mladić u naletu Petar Sučić, Tibor Halilović, u niskom startu čeka Vrbančić...

Ništa, idemo biti optimisti kao i oni u Maksimiru koji su se odlučili da dovedu Roga. Možda stvarno početkom sljedeće sezone Rog postane bitan igrač, barem približno dobar kao što je bio nekad. Naravno, događalo se već u ovom prijelaznom roku da transferi na Maksimiru propadaju u zadnji čas, ali u ovom trenutku, po našim informacijama, samo senzacionalni preokret može spriječiti Rogov povratak u Dinamo.

Talijan potvrdio posao

Talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira je također potvrdio transfer.

"Posao je završen i potvrđen! Marko Rog odlazi iz Cagliarija u Dinamo na posudbu na 12 mjeseci. Liječnički pregled i potpis su na rasporedu sutra", objavio je Talijan na društvenoj mreži X.

Linker
20. svibanj 2024 09:30