RONALD GORSIC Cropix
ZAGORSKA VEZA

Sastanak koji je uzburkao duhove: Na šanku ‘ulovljeni‘ Velimir Zajec i nesuđeni predsjednik Dinama

Nekoliko dana prije Izborne skupštine Dinama dogodio se susret koji je ‘razbuktao maštu‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. ožujak 2024. 08:37

Kandidat za predsjednika Dinama Velimir Zajec i dosadašnji član Izvršnog odbora kluba te po nekima nesuđeni predsjednik Dragutin Kamenski, ugledni poslovni čovjek, viđeni su u srijedu u konobi Dida. O čemu su razgovarali Zajec i Kamenski četiri dana prije izbora u Dinamu? Do novinara je odmah došao poziv s pretpostavkom kako su dogovarali suradnju. Nazvali smo Kamenskog koji je to demantirao:

- Točno je da sam se sreo sa Zajecom, ali nismo bili zajedno na ručku. Dogodio se slučajan susret na šanku konobe Dida u Petrovoj ulici. Ja sam došao na ručak s prijateljima, on je bio sa svoja tri prijatelja tamo, popili smo piće desetak minuta i to je sve. Zajeca poznajem jako dugo, on je podrijetlom iz istog kraja kao i ja rodom, on je iz Kostela, a ja iz Pavlovca pokraj Pregrade - spomenuo je Kamenski zagorsku vezu sa Zajecom, te na upit nudi li mu da se priključi njegovoj ekipi u Dinamu, odgovorio:

image

Dragutin Kamenski

DARKO TOMAS/CROPIX Cropix

- Imam uvijek otvoren poziv članova kluba da se aktiviram, međutim nakon onoga što sam doživio od Mirka Barišića trenutačno ne razmišljam o angažmanu u nogometu.

Ostao je vidno razočaran što na listi koju predvodi Mirko Barišić nije izabran u Skupštinu. Kamenski je ovaj tjedan u intervjuu za SN kazao kako ne isključuje opciju da pomogne ako bi ga pozvao Zajec, ukoliko on osvoji izbore u nedjelju, iako bi prije toga morao sve detaljno definirati da još jednom ne bude izigran. Budući da nije ušao u Skupštinu Kamenski ovog časa nije više aktivan u Dinamu.

Kamenski se nije kandidirao za predsjednika Dinama iz poštovanja prema Mirku Barišiću koji ga je doveo u klub, ali je očekivao da će ponovno imati mjesto u Izvršnom odboru, od čega neće biti ništa. Dugo se lomio ući u nogomet ili ne, ali kad je postao njegov dio dobio je motiv učiniti što je najviše moguće za Dinamo. Kako je zagovarao demokratizaciju stekao je naklonost i poštovanje članova kluba.

Novinari preko TV-a

Sve se više približava Izborna skupština GNK Dinamo, koja je na programu u nedjelju, 10. ožujka, u maksimirskoj loži (12 sati). Novinari neće biti u njoj, nego će biti smješteni u press-loži i gledati na TV ekranu izravan prijenos sjednice. Mix zona će biti organizirana kod lifta koji vodi u maksimirske lože i to ispod zapadne tribine. (do)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. ožujak 2024 13:17