DAMIR KRAJAC Cropix
UBOJICE DIVOVA

Scenarij iz Turopolja ne može režirati ni Steven Spielberg: Nevjerojatna slučajnost na utakmici Gorice i Dinama

Osim Hajduku i Dinamu nikome nije zabio, a na terenu je ukupno proveo samo 116 minuta
Piše: Frane VulasObjavljeno: 22. listopad 2023. 10:47

Gorica se ove sezone u SuperSport HNL-u pod trenerom Dinkom Jeličićem prometnula u ‘ubojicu divova‘, padali su u Velikoj Gorici i Hajduk i Dinamo. No, isti nadimak slobodno može ponijeti i napadač Ante Matej Jurić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nevjerojatna je koincidencija da je isti igrač Gorice i u susretima s Hajdukom i s Dinamom zabijao pogotke za pobjedu. U oba slučaja Jurić je u igru ušao naknadno, kao Jeličićev džoker s klupe. Zanimljivo je kako je u oba susreta Gorica došla do identične 2:1 pobjede. U oba slučaja je protivnik vodio 1:0, ali je Gorica kreirala senzacionalne preokrete u završnicama. U oba susreta slavila je i pogocima u sudačkoj nadoknadi.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Međutim, ono što je najfascinantnije jest što je isti igrač Jurić oba puta zabio čak i u istoj minuti! I Hajduku i Dinamu za pobjede 2:1 zabijao je u 92. minuti odnosno drugoj minuti sudačke nadoknade. ‘Omanuo‘ je u subotu navečer odnosno uranio je za tek 13 sekundi u odnosu na gol koji je zabio Hajduku. Prethodno je u pobjedi nad Dinamom i asistirao Nikoli Vujnoviću za izjednačenje u 70. minuti. Ranije je Arijan Ademi doveo Dinamo u vodstvo.

Čudesno je i što su Juriću ovo jedina dva pogotka u HNL-u ove sezone. Osim Hajduku i Dinamu nikome nije zabio, a na terenu je ukupno proveo samo 116 minuta. No, sigurno je da će se nakon ovog pogotka i taj dio njegove statistike popraviti.

Jurićeva priča je neobična i zbog toga što mu je sve to pošlo za nogom nakon što se oporavio poslije teške ozljede. U ožujku ove godine u velikom preokretu Gorice koja je protiv Istre 1961 gubila 1:3 pa slavila 5:4 doživio je ovaj napadač rodom iz Ćepina pokraj Osijeka težak lom ruke. Očekivalo se da će barem pola godine izbivati s travnjaka, ali se vratio prije očekivanja. I u velikom stilu. U Goricu je stigao krajem prošle godine iz trećeligaša Belišća.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 03:04