GORAN MEHKEK Cropix
SASTAV ZA GORICU

‘Senator‘ se vraća u prvu momčad Dinama, on i Petković imaju poseban odnos s Jakirovićem

Dojma smo da neće previše ‘tumbati‘ po momčadi koja je pobijedila u Puli
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 02. veljača 2024. 19:41

U tjednu nakon Dinamove 1:0 pobjede u Puli i Hajdukova domaćeg 1:2 poraza protiv Rijeke, nakon rezultata koji su iznova zakomplicirali stanje na vrhu prvenstvene ljestvice, najmanje se govori i piše o nogometu, o igri, o prvoj sljedećoj utakmici u Maksimiru, o nedjeljnom gostovanju uzdrmane Gorice (početak u 17.15 sati).

U prvom su planu danima bili Brekalo i Bara, pa iako je taj Brekalov transfer u Hajduk zgotovljen prošloga tjedna, “sapunica” se nastavila prepucavanjem priopćenjima Dinamova vodstva s igračevim agentom, koji također nije šutio, štoviše. Neupućeni bi promatrač za “slučaj Brekalo” dobio dojam kako se igrač Messijeve kvalitete vratio u HNL, iako tek treba vidjeti što će Hajduk s njim dobiti i hoće li oživjeti karijeru kako bi se nametnuo savjetniku i izborniku Zlatku Daliću za odlazak na Euro.

Odlazak Ljubičića, pa dolazak Kouaoa, pa nekakav probuđeni Dinamov interes za Miereza... Sve su to bile glavne teme, malo je tko, ili nitko, spomenuo slabašan ulazak Plavih u drugi dio sezone. A slijedi utakmica s Goricom, još jedna u proljetnom nizu u kojima će pobjeda biti imperativ. Dinamo više nema pravo na pogrešni korak, svjestan je toga i trener Sergej Jakirović, pa će biti zanimljivo vidjeti je li uspio promijeniti “krvnu sliku” svoje momčadi.

image

Josip Mišić

GORAN MEHKEK Cropix

Iako ni u Puli momčad Dinama nije briljirala, pobjedi protiv Istre ne treba se previše “gledati u zube”. Jer, poslije šoka s Lokomotivom najvažnije je bilo vratiti se u život pobjedom, takve se utakmice zaboravljaju nakon tuširanja i pamte se samo tri vrijedna boda. No, protiv Gorice će se, uz imperativ pobjede, tražiti i pozitivan dojam, na kojem bi se gradilo dodatno samopouzdanje uoči zahuktavanja proljetne prvenstvene utrke.

Kakav će sastav Jakirović sučeliti Velikogoričanima? Hoće li biti opipljivih promjena i “rezova” ili će se, pak, i dalje osloniti na provjerene snage? Dojma smo da neće previše “tumbati” po momčadi koja je pobijedila u Puli, iako se nameće nekoliko upita...
Jedan je od njih svakako hoće li se u momčad vratiti Mišić? Preskočio je Pulu zbog žutih kartona, protiv Istre je zadnjeg veznog solidno odigrao Sučić, no je li to dostatno za ostanak u udarnoj postavi? Iako nije u željenoj formi, kao ni većina igrača, Mišić ima “kredit”, jedan je od “senatora” (Zagorac, Ristovski, Mišić, Ademi, Petković), s kojima trener ima poseban odnos, pa se nazire odgovor da će se vratiti u sastav, a Sučić će preseliti na klupu.

Za lošu igru cijele momčadi protiv Lokomotive “ceh” je u Puli “platio” mlađahni Baturina i završio je među pričuvama. Hoće li se vratiti u sastav protiv Gorice? Vidjet ćemo što će Jakirović odlučiti, u Puli je utakmicu u veznom redu počeo Bulat i nije se iskazao.
Hoće li, nadalje, Bruno Petković, unatoč dvije lošije partije i dalje biti starter? Iako na klupi ima napadače Kulenovića i Brodića, Jakirović će zacijelo u momčadi ostaviti Petkovića, čekajući njegov čarobni trenutak. Trenerovo je povjerenje u sve “senatore” neograničeno, stali su najiskusniji igrači iza njegovih leđa nakon sloma s Lokosima i Jakirović to ne zaboravlja.

Međutim, mogu li “senatori” iznijeti ovo zahtjevno proljeće i vratiti radost u Maksimir? Ima li u njima još silne energije, želje i “gladi” za pobjedama, uspjesima i trofejima? Odgovor će ponuditi dolazeće utakmice. Jakirović vjeruje da su još uvijek moćni i dovoljno kvalitetni da povedu momčad do novoga trofeja, stoga će i momčad sastavljati na taj način. A rezultat će na kraju biti jedino mjerilo...

Ulaznice za Goricu

U tijeku je online prodaja ulaznica za nedjeljnu maksimirsku utakmicu Dinama i Gorice (17.15 h), dok prodaja na ticket pointu počinje u subotu, 3. veljače u 11 sati, i završava na dan utakmice u nedjelju, 4. veljače u 18.00 sati. U subotu je maksimirska blagajna otvorena od 11.00 do 19.00, a u nedjelju od 11.00 do 18.00.
Cijene ulaznica za tribinu zapad dolje iznosi 15 eura, a za tribinu sjever dolje 7 eura.Tribine zapad gore, sjever gore i jug neće biti u prodaji.

KAKO SU OTVORILI 2024.

DINAMO

23/01/24. Dinamo - Lokomotiva 0:3

27/01/24. Istra 1961 - Dinamo 0:1

GORICA

24/01/24. Gorica - Rijeka 2:3

28/01/24. Gorica - Lokomotiva 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. ožujak 2024 14:55