Iago (desno) iza sebe ima već četiri sezone u Bundesligi

 Kolbert-press/jan Brueggemann/Imago Sportfotodienst/Profimedia
DOZNAJEMO

Senzacija iz Maksimira: Dinamo na korak do najvećeg pojačanja ljeta! Klubovi su se već dogovorili

Modri su blizu dovođenja Brazilca od pet milijuna eura koji ima veliko iskustvo iz Bundeslige
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. rujan 2023. 11:44

Brazilac Iago (26), lijevi bek Augsburga čija vrijednost na Transfermarktu iznosi 5,5 milijuna eura, na korak je do potpisa za Dinamo, doznajemo iz maksimirskih izvora.

Dinamo i Augsburg već su se dogovorili oko detalja transfera i odštete, a posao još nije gotov jer se čeka definitivna odluka igrača. Transfer bi trebao biti finaliziran najkasnije u toku današnjeg ili sutrašnjeg dana, prije isteka prijelaznog roka u HNL-u.

Hrvatski prvak htio je po svaku cijenu pojačati lijevu stranu obrane, ali kad već to nije učinjeno do isteka roka za prijavu igrača za Konferencijsku ligu, velike su šanse da će Iago igrati u nokaut fazi, dakako ako Modri prođu skupinu.

Iago je u Njemačku je stigao prije četiri godine iz brazilskog Internacionala, a iza sebe ima četiri sezone u Bundesligi u kojoj je upisao 78 nastupa uz četiri pogotka i deset asistencija. Prošle sezone upisao je 22 nastupa u prvom razredu njemačkog nogometa. Ima i šest nastupa za brazilsku reprezentaciju do 23 godine, gdje je svlačionicu dijelio s, primjerice, Brunom Guimarãesom i Antonyjem.

U novoj sezoni nije bio u kadru njemačkog kluba, a prošle je sezone odigrao osam utakmica i s Dionom Drenom Beljom. Zanimljivo, konkurencija na lijevom beku bio mu je David Čolina, donedavni igrač Hajduka.

Dodajmo i da je Dinamo, kako smo već objavili, definitivno odlučio kupiti Frana Brodića. On će po svemu sudeći ostati u Varaždinu do zime, a postoji i mogućnost da ode na posudbu u Lokomotivu do kraja sezone.

Linker
05. ožujak 2024 22:31