DAMIR KRAJAC Cropix
DINAMO KREĆE PO NOVI NASLOV

Sergej Jakirović objavio: ‘On je od danas naš igrač! A ovo sve drugo što pročitam, samo se nasmijem‘

Trener i kapetan Dinama najavili su danas na Maksimiru novu sezonu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. kolovoz 2024. 12:40

Trener Dinama Sergej Jakirović i kapetan Arijan Ademi održali su danas konferenciju za novinare uoči prve utakmice nove sezone SuperSport HNL-a u kojoj će u petak ugostiti Istru 1961.

- Smatram da smo u pet tjedana priprema napravili sve što smo planirali. Imali smo jedan problem, odgođenu utakmicu s Bešiktašom, ali nismo mogli protiv više sile. Sve utakmice iskoristili smo da probamo igrače na prirodnim i na neprirodnim pozicijama da vidimo mogu li nam pomoći u slučaju kadrovskih problema. Odigrali smo, ajmo reć, dobro te utakmice s obzirom na umor koji je bio akumuliran. Imali smo sjajne dvije provjere sa Šahtarom gdje smo svima podijelili minutažu. Bilo je malih problema s virozom, ali sad smo se kompletirali, svi su igrači na broju – opisao je Jakirović pripreme.

Najavio je i utakmicu s Puljanima.

- Protivnik koji je na pripremama odigrao dosta utakmica s jačim protivnicima, tako da očekujem da će nam pružiti dosta dobar otpor. Njihov trener gaji poseban stil nogometa, dosta discipliniran u fazi obrane s brzim izlascima prema naprijed, gdje naravno naša koncentracija mora biti na dobrom, brzom protoku lopte, da smo strpljivi u fazi izgradnje napada, da ne žurimo, da ne gubimo bez veze pozicije i da isto tako preveniramo polukontru i kontru. Želimo se dobro prezentirati i napraviti sve da osvojimo tri boda – poručio je trener Modrih.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Prokomentirao je i što očekuje od novih igrača, a odgovorio je i na pitanje o novostima oko Marca Pašalića i Cordobe.

- Što se tiče novih igrača, Pjaci je sjajno došla sezona u Rijeci, dobio je kontinuitet igara, a mislim da može biti još spremniji i to će Marko sigurno i dostići. Zasad je za mene u zadovoljavajućoj formi, sigurno da će nam donijeti kvalitetu prema naprijed. Smatram da smo u zadnjoj liniji baš kvalitetno popunjeni. Što se tiče natpisa, samo ću reći da nekad kad nešto pročitam, da se samo nasmijem. Jer novinarstvo kao novinarstvo ne može biti samo članak copy-paste. Jako je bitno tko to objavljuje. Ono što je objavljeno kao službeno na Dinamovoj stranici i mrežama, to se može smatrati kao gotov posao. Ovo sve ostalo za mene su klikbejtovi i paljenje šire mase, to je ono što ja zaključim. Kačavenda će danas biti naš igrač.

Tko su najveći Dinamovi konkurenti za naslov? Može li se netko priključiti Dinamu, Hajduku, Osijeku i Rijeci?

- Prva četiri nekako normalno, a sezona će pokazati hoće li netko iskočiti. Osobno gledam samo svoju momčad i kako ćemo mi biti bolji. Normalno, gledaš što rade i suparnici, ali koncentriran si najviše na svoju momčad – naglasio je Jakirović.

Kapetan Arijan Ademi je optimist.

- Imali smo dobar odmor i dosta jake i kvalitetne pripreme. Sad smo došli do svježine i bolje se osjećamo. Naravno da svi jedva čekamo da počne, nadam se da ćemo pokazati što smo sve radili na pripremama i koliko smo se spremali, kako sutra, tako i u budućnosti. Gledamo nas, ne smijemo dati nikome da nam uopće bude konkurent – kaže Ademi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 19:07