DAMIR KRAJAC Cropix
USUSRET LOKOSIMA

Sergej Jakirović otkrio stanje momčadi, pa progovorio o mogućem dolasku Vatrenog: ‘Talijani me ubijaju s tim‘

‘Smatram da smo se dobro pripremili, imali smo puno prostora za napredak u odnosu na jesen‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. siječanj 2024. 15:52

Kad smo stigli na Maksimir, na tribinama je još bilo snijega, bilo ga je i na maksimirskom travnjaku. Međutim, odmah su nas u klubu uvjerili da će danas (utorak) teren biti ‘čeče‘... U slengu kazano, sve će biti super. Ili kako bi rekao kapetan Arijan Ademi, koji je jučer uz trenera Sergeja Jakirovića najavio utakmicu s Lokomotivom...

- Ne brinemo za teren, bit će onakav kakav treba biti, imamo mi našeg Miljca... (Miljenko Sakoman, direktor stadiona, majstor za sve terene)

Trener Sergej Jakirović prvo je pričao o završenim pripremama, stanju u momčadi. Zadovoljan je s učinjenim, govorio je o tome kako je njegovu momčad vrijeme u Rovinju poslužilo, osim zadnjeg dana kad je padala kiša i kad je teren na Valbruni bio blatnjav i iznimno težak za igru. Naglasio jest kako je najvažnije da se nitko do njegovih igrača nije ozlijedio.

- Nastavak sezone? Bit će naporan ritam, navikli smo na to. Igrači su i u pauzi bili samo sedam dana bez treninga, već za Božić su počeli s programom. Smatram da smo se dobro pripremili, imali smo puno prostora za napredak u odnosu na jesen. Zdravi smo svi osim Šutala i Perića, ali moći ćemo odgovoriti na sve proljetne izazove - kazao je u uvodu Jakirović.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Nas je zanimalo hoće li u udarnom sastavu biti novi Japanac Ogiwara?

- Neće igrati mogu to reći otvoreno. Ima problem s gležnjem, ušao je u trening. Bit će u rosteru za utakmicu, ali neće početi. Perković kreće na lijevom boku.

Tako smo nešto i očekivali, jer Ogiwara je na pripremama u Rovinju igrao tek nekih petnaestak minuta u posljednjoj utakmici sa SLASK-om. Kako Dinamova zimska pojačanja izgledaju na trenerovu dalekozoru?

- Jako dobro su se prilagodili, momčad ih je super prihvatila. To, doduše, i nije neki problem jer dečki brzo prihvaćaju nove igrače pogotovo ako su kvalitetni. A sva četvorica imaju kvalitetu. Doveli smo igrače koje smo ciljali i koji su nam bili dostupni. Mercato je još otvoren, nikad ne znate što se može pojaviti i hoće li možda netko otići.

Jasno jest da je dobio i pitanje oko možebitnog transfera, odnosno dolaska Josipa Brekala.

- ‘Ubijaju‘ me Talijani s tim informacijama.... Kod njih se svaki dan pojavi neka nova vijest. Nema konkretnih novosti po tom pitanju. Rekao sam, mercato je otvoren, tražili smo još jedno krilo, živi smo na tržištu, gledamo, promatramo, nećemo dovoditi igrače reda radi već ciljano. Imamo dobru momčad, dečki su spremni, motivirani, orni za rad što se vidjelo od prvog dana priprema.

Novinare je zanimalo ima li novosti oko mogućeg dolaska Ryana Kenta, engleskog ofenzivnog vezista iz Fenerbahčea

- Mogu reći isto kao i kod Brekala, sve je pitanje dogovora, mora postojati želja i igrača i kluba. Obojica su jako dobri igrači na europskoj razini. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti realizirati. Nekad nije sve do nas. Mi radimo, ali nisu samo njih dvojica u pitanju. Radimo non- stop.

Bilo je podosta jasno da su u prvom planu bile ove transferne priče, jer to je uvijek zanimljiva maksimirska tema. Pa je tek malo kasnije na red došla Lokomotiva.

- Otišao im je Indrit Tuci, ali tu je Duje Čop koji je prošao sito i rešeto... Morat ćemo obratiti pažnju i na Marina Šotičeka, Silvija Goričana, Fabijana Krivaka, puno je mladih motoričnih igrača. Moramo biti oprezni, prevenirati njihove polukontre i kontre jer su u tome jako opasni. Nemaju respekta, vjeruju u sebe, žele se dokazati, zato moramo biti na pravoj razini kako bismo našu neospornu kvalitetu pokazali na terenu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Trener Jakirović najavio je brži, okomitiji Dinamo.

- Uspjeli smo nešto učiniti po tom pitanju, pogotovo ako je suditi po pripremama. Vidjela se jasna namjera u igri da idemo prema naprijed... Recimo, Arbër Hoxha, Takuro Kaneko, Dario Špikić, brzi su i eksplozivni, mogu pobjeći, dobri su u situacijama jedan na jedan i bilo bi pogrešno ne koristiti ove prednosti. Bitno je da pokušavamo promijeniti stil igre na način da budemo još opasniji po suparnički gol jer nije lako stalno igrati protiv momčad koje se brane u niskom bloku. Ali, tu smo poradili na automatizmima koje su igrači već prihvatili - zaključio je Jakirović

Na dnu ljestvice je Rudeš koji za predzadnjom momčadi zaostaje velikih 14 bodova. To ujedno znači da velik dio prvoligaških sastava iz srednjeg i donjeg dijela ljestvice može igrati rasterećeno, bez bojazni za svoj status.

Takvi rasterećeni ujedno su i najopasniji za Modre.

- Volio bih da se vrati koncept u kojem predzadnja momčad lige mora igrati kvalifikacije za ostanak u elitnom razredu. Ovako liga gubi natjecateljsku draž, momčadi su u zoni komfora, a tako se ne može napredovati. Kako god, sve je do nas, protiv svakog suparnika, koliko god bio rasterećen, moramo pokazati ozbiljnost – zaključio je trener Jakirović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 00:20