DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dax Images/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
KOMENTAR BIVŠEG VATRENOG

‘Sevilla sigurno neće podcijeniti Dinamo, a ove dvije pozicije bi Modri mogli iskoristiti i iznenaditi ih‘

Negdašnji vatreni branič veliki je poznavatelj španjolske nogometne scene
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. veljača 2022. 14:43

Nikola Jerkan je svakako čovjek koji je jedan od najboljih poznavatelja španjolskog nogometa. Zato u predvečerje modrog gostovanja na Sanchez Pizjuanu vjerojatno i nema boljeg sugovornika za analizu Seville.

- Kompletnu ovu sezonu Sevilla je za petama Realu iz Madrida, što najbolje govori o njenoj snazi. Ima ogromnu tradiciju kad je u pitanju Europska liga, osvajala je to natjecanje četiri puta. Ipak, imala je problema u posljednje vrijeme. Imala je nekolicinu igrača na prvenstvu Afrike, bilo je i podosta ozlijeđenih. Ovo razdoblje je za njih bilo iznimno zahtjevno u smislu igračkog kadra - kaže nam u uvodu Jerkan.

Poljuljana obrana

Govori nam Jerkan da bi se, recimo, utakmice Dinama sa Sevillom mogle uspoređivati s onima koje su Modri prošle sezone odigrali s Villarrealom.

- Sevilla igra sličan stil nogometa kao Villarreal, možda jednu stepenicu iznad, tako da će to za Dinamo svakako biti jako zahtjevna utakmica. To je najteži suparnik kojeg je zagrebački klub mogao dobiti.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Pitamo ga hoće li Sevilla na Sanchez Pizjuanu odmah silovito napasti, postoji li mogućnost da podcijeni Dinamo?

- Sumnjam. Točnije, siguran sam da Sevilla neće podcijeniti Dinamo. I još nešto... Mislim da momčad Julena Lopeteguija neće htjeti ništa ostaviti za uzvrat. Sevilla će htjeti sve riješiti u prvoj utakmici na svom stadionu. Oni se odmah žele osigurati za prolazak dalje. Tako će se i postaviti u četvrtak. No, s obzirom na probleme koje imaju, s tim ozljedama bitnih igrača, mogli bi imati teži zadatak ostvarenja svoje ideje. Tu bih posebno izdvojio Ocamposa, koji je all round igrač, jedan od njihovih krucijalnih nogometaša. Pogotovo u ofenzivnom dijelu.

Apostrofira da je Sevilla momčad koja na terenu sve radi planski...

- Vidite, ostali su bez tri igrača koji su otišli na afričko prvenstvo, a odmah su doveli Martiala i Coronu. Dakle, automatski su planski doveli dva igrača kako bi nadomjestili te igrače bez kojih su bili. Sad su se, naravno, i oni vratili, pa je roster još jači. Ozlijeđen im je desni bek Montiel, a ozlijeđen je i Jesus Navas, koji je pokrivao tu poziciju kao druga opcija. Sad na tom mjestu igra Jules Kounde, koji je stoper, a sad igra tog desnog beka. Isto tako, lijevi stoper Rekik je po vokaciji lijevi bek, tako da im je zadnja linija poljuljana zbog ozljeda. Imaju, dakle, Koundea i Rekika, koji ne igraju na svojim prirodnim pozicijama.

Velika prilika

Kaže da upravo tu vidi najveću priliku Dinama...

- Takva kompozicija momčadi Seville u zadnjoj liniji je možda jedna jako dobra šansa za Dinamo. Međutim, naravno, nikako se ne smije smetnuti s uma da Sevilla ima vrhunske igrače koji igraju na najvišoj razini, zato su i tu gdje jesu. Tako i Kounde i Rekik. No, kažem, ne igraju na svojim prirodnim pozicijama. To se može na nekim utakmicama osjetiti jer recimo na desnoj strani neće imati tako dobrog ofenzivnog igrača kao što je Montiel, a isto tako i na lijevoj strani. Te dvije pozicije bi Dinamo mogao iskoristiti, iznenaditi ih, i napraviti dobar rezultat. Nadam se da će biti tako - zaključio je Jerkan.

Linker
27. travanj 2024 14:03